De Faam

Dé Weekkrant op internet

Gé Reinders blaost door

HEINKENSZAND - Gé Reinders brengt zaterdag 4 april samen met Fanfare Euterpe uit Heinkenszand het theaterconcert Blaos mich 't landj door in De Stenge in Heinkenszand. De Limburgse zanger brengt een interactieve en avondvullende Limburgerings cursus, waarbij het orkest onder leiding staat van Josje de Regt.
Reinders speelde vaker met blaasorkesten. Hij ontving voor de cd Blaos mich nao hoes, opgenomen met vijftien Limburgse topblaasorkesten, dan ook een gouden cd. Het nummer Blaosmuziek staat zelfs op nr. 27 in de Top 2000.
In Blaos mich 't landj door, staan zowel het alledaagse als het extreme centraal. Zo zingt Gé zowel over d'n Haof (de tuin) als over Eine Gek (een gek). Dit laatste nummer is volgens De Volkskrant: "een beangstigend lied over terrorisme waardoor geen enkele kleuterschool of winkelstraat meer helemaal veilig is. Het dreigende, opzwepende arrangement van Alex Poelman maakt het treffend zweterig." De arrangementen voor zowel het theaterconcert als voor de Cd's zijn gemaakt door Bert Appermont, Peter Kleine Schaars en Hardy Mertens, beter bekend als blaasmuziekcoryfeeën. Over de praatjes van Gé wordt gezegd dat ze een hoog Toon Hermans gehalte hebben, waardoor het programma behalve emotie en toeterend retteketet ook humor bevat. Aanvang: 20.00 uur. Kaartverkoop: 0113-238321.

terug naar Gé Reinders

Deze pagina is bijgewerkt op