De Trompetter op het web

Prinsuitoeping Flaarisse tijdens de Revue “Gelaen Waggelt”

Alle plaatsen - Wie wordt de 62 ste Sjtadsprins van Gelaen 2009 ?
Vrijdag 9 januari 2009 aanstaande presenteert de Sjtadsvastelaovesvereniging de Flaarisse uit Gelaen de traditionele en gewaardeerde revue “Gelaen Waggelt 2009” Tijdens deze gezellige avond zullen tal van artiesten acte de presence geven.
Het programma begint traditioneel om 20:00 uur met muziek van de Hasentaler om zo voor de juiste stemming te zorgen. Opperflaaris Paul Leenen zal de opening verzorgen en vervolgens zal hofzanger Frans Gerards onder begeleiding van Harmonie St. Augustinus het lied Gelaen Waggelt ten gehore brengen.
De zanggroep Kartousj, winnaar van het LVK in 2006 met het nummer “dat zit bie os in de femilie" zal op hun enthousiaste wijze een aantal vastelaovesnummers van Limburgs topniveau presenteren.
De humoristische insteek van deze avond wordt verzorgd door buutreedner Ton Laeven. Tevens wordt er tijdens het programma de Jean Jansen wisseltrofee overhandigd door de winnaars van de optocht van 2008 met het thema: “Weer zeen de draod kwiet”.
De dansgroep Poertwa (pour toi) uit het Brabantse Liessel zullen twee keer het podium betreden en een wervelende dansshow verzorgen. Showballet Poertwa is uitgegroeid tot een professionele dansgroep met een nieuwe eigen stijl, met veel oog voor danstechniek maar zeker ook voor showelementen. De groep heeft internationale bekendheid en was meerdere malen op TV te zien. Vervolgens zal het Regiment van de Awt Adjudanten van de Flaarisse (RAAF) het podium betreden en zullen ze de adjudanten Luc Claessen en Michel Otten met een speciale act opnemen in de gelederen van het Regiment. Vervolgens is de buut vrij voor een nieuwkomer aan het firmament van de humor. Bjorn Smits uit Nederweert-Eind zal de lachers op zijn hand weten te brengen met de buut: Baerke is op dieet gewaes.
Het muzikale slotakkoord zal verzorgd worden door de Neerbeekse formatie “Die Klosterzaler” en voor de juiste opmaat zorgen voordat de nieuwe Sjtadsprins wordt uitgeroepen.
Op het hoogtepunt van de revue wordt de nieuwe Sjtadsprins van de Waereldsjtad uitgeroepen en geïnstalleerd, als opvolger van Xavier 1, als 62ste Sjtadsprins van “de Flaarisse” XAVIER 1 zal daaraan voorafgaand eveneens op ludieke wijze worden ingelijfd bij het SAP (Sociëteit Awt Prinse). Aansluitend zal er nog een afterparty plaatsvinden in de Hanenhof.
De revue “Gelaen Waggelt” van Sjtadsvastelaovesvereniging de Flaarisse staat garant voor een gezellige avond vol afwisseling. Kortom een perfect start van de vastelaovend 2009.
De Hanenhof is geopend vanaf 19:15. De kaartjes zijn te koop bij de bekende voorverkoop adressen kapsalon Roumen aan de Markt te Geleen en slagerij Creemers aan de Rijksweg Noord Geleen.
De nieuwe Sjtadsprins recipieert op zondag 11 januari vanaf 11:11 uur in de Hanenhof. U kunt dan tevens kennismaken met de twee nieuwe adjudanten.

terug naar Flaarisse

Deze pagina is bijgewerkt op