Goed Nieuws op het web

Doenraads Talent in Finale KVL

Op woensdag 19 november deden 4 muzikale meiden uit Doenrade mee aan de voorronde van het 'Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival' in het prachtige Comeliushuis in Heerlerheide. Deze feestelijke vastelaovendtempel was het podium voor 27 zelfgemaakte camavalsliedjes, uitgevoerd door kinderen tot groep 8 van de basisscholen.
De eerste voorronde voor noord Limburg werd een week eerder gehouden in Maasniel waar uit 28 carnavalkrakers 3 finalisten werden gekozen. Voor de tweede voorronde in Heerlerheide hadden Melanie en Isabelle Jennes, Robin Curfs en Lyanne Budé ingeschreven met het liedje 'Vastelaovend punt NL'. Het liedje is geschreven en gearrangeerd door Hélène en Wim Jennes.
Het KVL is de tegenhanger van het LVK, maar dan voor kinderen. Deze Doenraadse meiden, die zichzelf PinkPower noemen, wonnen de voorronde met vlag en wimpel en kwalificeerden zich daarmee voor de finale op 1 februari 2009, welke geheel uitgezonden zal worden op L1TV. Door hun sprankelende optreden en het originele vastelaovendliedje zijn de meiden van PinkPower meteen één van de grote favorieten in de finale.

Zes kandidaten zijn nu rechtstreeks gekwalificeerd voor de finale; nog vijf kandidaten kunnen via een wildcard de finale bereiken en ook daarvoor heeft Doenrade nog een ijzersterke kandidaat in het vuur met prinses Chazz I (Sutherland), die ook meteen geweldig optreden de unieke Doenraadse muzikaliteit onderstreepte.

terug naar Pink Power

Deze pagina is bijgewerkt op