De Limburger op het web

AFSCHEID Band uit Venlo en Grubbenvorst mist inspiratie

Inspiratiebron opgedroogd
bij texmex-formatie Tekiela

door Marco van Kampen

GRUBBENVORST - Nee het gaat dit keer niet om een sabbatical. En nee, het is ook geen flauwe grap. Texmex-formatie Tekiela stopt er mee.
Tijdens de Nach Van 't Limburgs leed in Venlo, op 6 september, spelen de Venlose en Grubbenvorster muzikanten voor de allerlaatste keer hun nummers. De heren hebben het te druk met hun werk, gezin of andere muzikale projecten. En belangrijker nog, de bron van inspiratie is opgedroogd. Er worden geen nieuwe liedjes meer geschreven. De motivatie daarvoor ontbreekt, het gevoel is weg. Tekiela past ervoor te blijven teren op ouder werk, en zo als een nachtkaars uit te gaan. ,,En dus komt het einde akelig dichtbij”, weet drummer Dave Detillon.
,,Tekiela doe je helemaal goed of helemaal niet,” motiveert zanger René Verschueren het besluit om te stoppen. ,,Gas terugnemen was voor ons dus geen optie. De koek is simpelweg op.”
Twee jaar geleden laste Tekiela nog een sabbatical in. Om even op adem te komen en inspiratie op te doen. Een jaar later keerden ze terug aan het front, maar de accu is alweer leeg. ,,Die sabbatical bracht ons niet de inspiratie waar we op hadden gehoopt", zegt Verschueren. ,,Op de bühne is het nog steeds geweldig, maar het schrijven van nieuw materiaal loopt niet. Onlangs hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besloten om er na twaalf jaar mee te kappen.”
Die avond werden ook direct herinneringen opgehaald. Over het optreden in het modderballet tijdens de Aspergefeesten in Grubbenvorst en over het concert op ‘t Vrijthof in Maastricht. Daatr moet nog minstens een mooie herinnering bijkomen die van het afscheidsconcert. Op 6 september in Grandcafé Baer De Woers in Venlo, tijdens de Nach Van 't Limburgse Leed. ,,Dat moet een bijzondere avond worden", zegt gitarist Geert Verschueren. ,,Nog één keer knallen voor het publiek.”

terug naar Tekiela

Deze pagina is bijgewerkt op