Limburgs Dagblad op het web

Paul en Leo zijn optredens lang niet beu

Ze wilden er geen ruchtbaarheid aan geven, maar zo gemakkelijk komen Paul en Leo er niet van af. Het 2x11-jarig jubileum van het Heerlense carnavalsduo gaat zondag niet ongemerkt voorbij.

Door Marcel de Veen

Heerlen Of het je niet sloopt zeven keer optreden in heel Limburg in één weekend. Paul Munstermann (50) en Leo Keularts (55) kijken de vragensteller vol onbegrip aan. Nee, op de bühne staan levert juist energie op. En veel, heel veel plezier.

Het Heerlense carnavalsduo Paul en Leo gaat de komende weken weer veelvuldig aan de bak. Drie optredens op een avond zijn geen uitzondering. Van Swalmen tot Ransdaal, en alles wat er tussenin ligt. De winnaars in 2004 van het Limburgs Vasteloavendsleedjes Konkoer (LVK) zijn 'hot', zeker nu het carnavalsseizoen extreem kort is.
Paul en Leo werken sinds een jaar of zes met een boekingskantoor dat er voor zorgt dat het voor het duo allemaal te behappen blijft. “Het moet wel leuk blijven. We willen minimaal een half uur voor elk optreden ter plekke zijn om wat sfeer te proeven Ook na onze show blijven we voor de gezelligheid nog even hangen.”
Op dit moment is het dus een gekkenhuis, maar buiten het carnavalseizoen wimpelen de twee verzoeken om op te treden af.
"Het gebeurt regelmatig dat we benaderd worden voor feesten maar daar beginnen we niet aan. Al maken we zo nu en dan een uitzondering. Zoals voor een Heerlense mevrouw die onlangs tachtig jaar werd en een grote fan van ons is. Toen haar dochter ons benaderde om de verjaardag van haar moeder op te luisteren konden we daar geen nee tegen zeggen. Temeer omdat die bejaarde mevrouw ons eerder liet weten dat ze wil dat bij haar crematie ons nummer D'r Loemelekrieëmer moet worden gespeeld."
Meer eerst is er zondag. Paul en Leo zijn dan de hooddrolspelers tijdens de receptie die ter ere van hun 2x 11-jarig jubileum als camavalsduo wordt gegeven in café Pelt aan het Pancratiusplein. “We wilden dat jubileum eigenlijk ongemerkt voorbij laten gaan. Maar daar hebben een paar mensen een stokje voor gestoken. Onze agenda moest zondagmiddag vanaf vijf uur blanco zijn. Wat er gaat gebeuren, vraag het ons niet.”

Paul Munstermann (werkzaam bij een ict-dienstverlener) en Leo Keularts (activiteitenbegeleider in een zorgcentrum) genieten ook na ruim twintig jaar nog van het optreden. Ook al moeten ze hun kraker Twieëmoal aafgezeëg (en nog te kót) voor de honderste keer vertolken.

Toch hebben ze hun voorkeuren. “We waren afgelopen zondag in Nieuwenhagen. waar we samen hebben gespeeld met harmonie St. Caecilia. De trombonist van André Rieu, die lid is van St. Caecilia had vier arrangementen gemaakt van nummers van ons. We hebben dat samen uitgevoerd. Puur genieten." Dat was weer heel iets anders dan de avond tevoren in Reuver, waar het duo bij een herrensitzung speelde. Paul: "Ook leuk, maar eigenlijk ben ik geen liefhebber van het fenomeen herrensitzung. Driehonderd mannen in een zaal die zitten te hijsen en in afwachting zijn van wat op de bühne gebeurt. Nee, daar heb ik niks mee." Leo vult aan. "Dan geef me maar een damensitzung. De vrouwen vermaken zich vanaf de eerste minuut, dat is aan één stuk door lachen."

terug naar Paul en Leo

Deze pagina is bijgewerkt op