De Limburger op het web

limburgia

Limburgia zet tweewekelijks Limburgse artiesten in de schijnwerpers. Vandaag muzikant Nico Peters (57) uit Venlo, een van de vier zangers van folkband Parelmoer. De groep heeft onlangs het nieuwe album ‘Vloerwerk’ uitgebracht.

Parelmoer bestaat 25 jaar en viert dat met het album Vloerwerk. Waarom moesten de fans zo lang wachten op een nieuwe cd?

„Eigenlijk had het album vorig jaar al moeten uitkomen. Aangezien we niet vaak een cd opnemen, kun je het beter goed doen dan snel. Bij ons tienjarig bestaan hebben we ook een plaat opgenomen. Tussendoor hebben we wel meegewerkt aan een cd met zeemansliedjes, maar officieel is Vloerwerk pas ons tweede album."

Twee albums in 25 jaar. Waarom zo weinig?

„Dat is een goede vraag. je moet het als band om te beginnen met elkaar eens zijn. Dat is al moeilijk genoeg. Al gaat het maar om twaalf nummers. Parelmoer moet het vooral hebben van optredens. Wij zijn echte troubadours. Als we optreden staan we het liefst tussen de mensen. We maken middeleeuwse muziek en Ierse folk, maar ook popnummers uit de jaren zestig komen aan bod. Kleine feestjes, markten en braderieŽn. Dat is ons werkterrein.

In het voorwoord schrijven jullie dat Vloerwerk ook tot stand is gekomen voor het eigen plezier en dat inspiratie is opgedaan dankzij de culinaire creaties van Miek. Wat is haar geheime wapen?

„Haha, dat klopt inderdaad. Miek is de echtgenote van Har Crommentuijn. We repeteren altijd bij hem. Vaak mondt dat uit in lange praatavonden. Miek bedenkt elke week iets lekkers. Daar zijn we haar uiteraard dankbaar voor. Smakelijk eten is goed voor het creatieve proces. Het klopt inderdaad dat we Vloerwerk ook gemaakt hebben om onszelf een plezier te doen. We hebben maar, weinig om het nageslacht te laten horen. Deze cd is voor ons zeker geslaagd. We krijgen ook goede reacties. Inmiddels zijn 800 van de 1100 exemplaren verkocht. Voor ons is dit ook een uitstekende manier om de folkmuziek te promoten."

terug naar Parelmoer

Deze pagina is bijgewerkt op