De Limburger op het web

Extra prijs Limburgse leedjes

De achtste editie van De Nach van ‘t Limburgse Leed in Venlo is dit jaar in de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 september. Dan treden 35 bands en artiesten op in de Venlose binnenstad, verdeeld over twee hoofdpodia en 35 zalen en cafés. Nieuw is dat de Oeuvre-Priès veur 't Limburgse Leed voor het eerst wordt uitgereikt aan een persoon die zich al jaren inzet voor dialectmuziek.

De Oeuvre-Priès veur 't Limburgse Leed werd tot nu toe uitgereikt aan een dialectzanger(es) of band ter aanmoediging of waardering. De organisatie van De nach van ‘t Limburgs Leed werkt bij de toekenning van de Oeuvre Priès aan de persoon die zich inzet voor dialectmuziek samen met de Stichting Veldeke Krink Venlo. De organisatie maakt maandag in Venlo de namen van de genomineerden voor de prijs bekend. De Oeuvre-Priès wordt zaterdagavond 1 september om 22.30 uur uitgereikt op de Markt, direct na het optreden van Beppie Kraft.
Na het grote succes van de afgelopen jaren zal ook tijdens de achtste editie van De nach van 't Limburgse Leed weer een artiest of een band op 't Rendje van 't Bed komen zitten. Dit jaar is het de beurt aan ex-Vrijbuiter Ben Verdellen uit Blerick die een intiem slaapkamer-concert zal verzorgen bij mensen thuis. Dit festivalonderdeel dateert van 2004, toen de Belfeldse blueszanger Arno Adams voor het eerst bij mensen in Venlo thuis een concert verzorgde. Vorig jaar nam de band Neet oét Lottum de muzikale slaapmuts voor zijn rekening.
Voor de vijfde keer op een rij is Geleen dit jaar ook weer ‘satellietstad' van het festival. Deze keer is voor het eerst dat het festival in Geleen een week later plaatsvindt dan in Venlo. In de nacht van 8 op 9 september treden in tien cafés in het centrum van Geleen dialectbands op. De oorsprong van het festival ligt in 2000, toen een groep Venlonaren zich sterk maakte voor een jaarlijks terugkerend dialectfestival waarop het publiek op een laagdrempelige manier kennis kon maken met dialectmuziek en de streektaal.

terug naar Nach van 't Limburgs Leed

Deze pagina is bijgewerkt op