23 mei 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Feestband Rowwen Hze hoofdact van Graauwrock

Acht beginnende bands strijden
om plaats in voorprogramma.

GRAAUW - De Limburgse feestband Rowwen Hze is zaterdag 26 mei hoofdact op het jaarlijkse popfestival Graauwrock. Het grootste mobiele podium van Nederland is door de organisatie opgebouwd op het terrein van de voetbalvereniging in Graauw.
Graauwrock kent zoals gebruikelijk een dag eerder al een opwarmingsronde. Tijdens voorselectiewedstrijden, waarvoor meer dan vijftig groepen inschreven, strijden acht beginnende bands op vrijdagavond voor een plaats in het voorprogramma van Rowwen Hze. Deze 'Night Before Graauwrock' duurt van 19.00 uur tot middernacht. De winnaar van de wedstrijd staat de volgende dag om 19.00 uur als eerste act op het podium in de feesttent.
De acht geselecteerden zijn de Zeeuwse bands Grysl (Goes), El Combo (Oost-Souburg) en Big Chief Sugar (Vlissingen), Silver Tip Bullet (Den Haag), Moscow Satellite (Rotterdam), Squirt (Eindhoven) en de Vlaamse groepen Left Foot Green en One Custard Pie.
Zaterdagavond is het grote podium vanaf 20.15 uur voor De Bierefluiters. Een muziekavondje met dit zeskoppige feestorkest staat, volgens de eigen biografie, bol van de chaos, spektakel en humor. Met een mix van rock-, hoempapa- en tralalamuziek brengen De Bierefluiters op eigen wijze bekende en onbekende Nederlands- en Engelstalige nummers.
Publiekstrekker Rowwen Hze treedt op van 21.30 uur tot 23.00 uur. De groep bestaat inmiddels al meer dan twintig jaar en combineert Ierse folk, polka's, tex-mex, rock en feestmuziek. Haar bekendste hit is Bestel mar (1991). Jongste wapenfeit is Droemvlucht, een samenwerking met de Friese fadozangeres
Nynke Laverman. Rowwen Hze heeft trouwens, een druk pinksterweekeinde, want er staan ook nog optredens in Sint Anthonis en Delfzijl op het programma.
Graauwrock wordt daarna in de feesttent afgesloten door Suck On This. Deze Zeeuws-Vlaamse band, die de afgelopen jaren al diverse malen mocht optreden tijdens het festival, speelt covers van zowel Nederlands- als Engelstalige bands, varirend van Blf, De Dijk en The Scene tot en met Franz Ferdinand, Kaiser Chiefs en The Raconteurs.

verder terug naar Rowwen Hze

Deze pagina is bijgewerkt op