10 juni 2006
Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Zeeuws eerbetoon aan Rowwen Heze

OVEZANDE - De Bevelandse feestband De Deurdouwers gaat zich, onder de naam Bestel M, dit en komend jaar richten op het 'repertoire van de Limburgse groep Rowwen Hze. Vanavond is het officile debuut in Ovezande.

Het idee is begin dit jaar geopperd door enkele bandleden, die wat meer wilden doen met de sterke kant van De Deurdouwers: tex-mex, cajun en zydeco, de stijlen waarbinnen Rowwen Hze groot is geworden. Het idee groeide dan ook geleidelijk uit tot het plan om te komen tot een tributeband, die de muziek van de Limburgse groep zo getrouw mogelijk naspeelt. Er is contact gelegd met Jack Poels, de zanger van Rowwen Hze.
Dat heeft geleid tot officile toestemming aan Bestel M om, in elk geval in 2006 en 2007, als enige tributeband in Zuid-west-Nederland te gaan optreden.
Vorig weekeinde was de try-out in 's-Heerenhoek; morgenavond is het eerste echte optreden, vanaf 17.15 uur in De Klomp in Ovezande.
Bestel M telt zeven leden: Bart Hoogesteger (toetsen; accordeon, zang), Dimitri van Craenenbroeck (bas, zang), Dave Vreeke (gitaar), Ruben de Jonge (gitaar), Ron Moerman (trompet, trombone, bariton, zang), Jan Blankenburgh (trompet, zang) en Ron de Vos (drums, zang). Het repertoire telt ruim twintig nummers, waaronder `Henk is enne lollige vent', `Twieje word', `Zondag in 't zuiden', 'De Peel in brand' en uiteraard `Bestel mar'.

terug naar Bestel M

Deze pagina is bijgewerkt op