STUDENTENKRANT

NOORDERSLAGWEEKEND

Studentenkrant Noorderslagweekend op het web

D'r Sjaak maakt lijpe bende
in het CBK

De grote vraag was hoe deze Limburger uit Heerlen zijn elektronische thuisstudio muziek op een verantwoorde wijze live ten gehore zou brengen. Nog nooit eerder had Dčr Sjaak een concert verzorgd! De opstelling op het podium in het CBK zag er voor het optreden al interessant uit met onder andere laptop, drumstel, drie microfoons en megafoon. Het bleek dat de thuishobbyist twee andere mafkezen in dienst had genomen voor de eigenzinnige live performance.

De muziek bestaat uit samples van zowel elektronica als bekende nummers zoals Sweet child oč mine. Dčr Sjaak kwam samen met zijn twee compagnons Œdansendč het podium op wat een kruising leek tussen de vogeltjesdans en polonaise, alsof ze nog dronken waren van vorig jaar carnaval. Vervolgens vielen ze met zijn allen het drumstel aan, brulden door de megafoon of kweelden eigenaardig klinkende liedjes. Na elk nummer smeet de drummer zijn stok ongecoördineerd in de lucht om hem vervolgens dan ook niet te vangen.
Het Limburgse dialect doet voor de leek nog het meest denken aan Duits, de vergelijking met Rammstein is dan ook snel gemaakt: veel stampende herrie met elektronische beats, soms bijgevallen door drummer en bassist die overigens erg bedreven was op zijn instrument.
Een aanstekelijke show was het zeker, verfrissend vergeleken bij andere bands op Noorderslag die zichzelf erg serieus nemen. Deze zuiderlingen hebben gewoon erg veel lol in wat ze doen en maken er een lijpe bende van op het podium. De inrichting van de CBK ruimte paste met zijn oubollige lampen en tapijten over de tafels perfect bij de jaren Œ80 dark wave sfeer die de Œbandč uitdraagt. De locatie was helaas achteraf gelegen en slecht aangegeven in de Oosterpoort, waardoor het publiek voornamelijk uit Limburgse aanhang van Dčr Sjaak bestond. Een kijkje op de website is de moeite waard, die al even maf is als de mannen zelf: http://www.drsjaak.nl/. Houdt oren en ogen goed open voor een volgend optreden, als die er komt!

terug naar D'r Sjaak

Deze pagina is bijgewerkt op