Limburgs Dagblad op het web

Baarloos liedje in halve finale LVK blijkt oud

SITTARD - 'Vandaag is mienen daag', het liedje waarmee Coen Janssen uit Baarlo door wist te dringen tot de halve finale (de laatste zestig) van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer, blijkt elf jaar geleden al eens op cd te zijn verschenen. Het nummer komt daarmee volgens de LVK-reglementen niet in aanmerking voor deelname aan het liedjesfestival, en zal dus in geen geval een finaleplaats kunnen veroveren.

Van onze verslaggever

Van kwade opzet is geen sprake. Wel van een pijnlijke vergissing. ,,En die heb ik gemaakt'', zegt componist Wim Roeffen rechtuit. ,,Ik schrijf vaker voor Coen Janssen. Toen hij me vroeg naar een geschikt nummer voor het Leedjeskonkoer, heb ik de klapper gepakt waarin ik de nummers bewaar die nooit eerder gebruikt zijn. Het bewuste nummer vonden we allebei leuk, dus daarmee zijn we toen aan de slag gegaan. En nu blijkt achteraf dat het om een nummer gaat dat wel degelijk al in 1995 in Venlo op een Jocus-cd is verschenen. Dat is mij echt helemaal ontgaan. Ik schrijf zóveel. Tientallen nummers per jaar, en ik denk dat ik er zo'n vijfhonderd in portefeuille heb. Normaal weet ik nog wel wat er met al die nummers gebeurd is, maar dit is er gewoon doorheen geglipt. Pijnlijk.''
De organisatie van het LVK wilde de kwestie aanvankelijk, toen voor het eerst gemeld werd dat het Baarlose liedje niet -zoals de LVK-reglementen voorschrijven- ,,nieuw, uniek, en speciaal voor het LVK 2006 geschreven'' zou zijn, door onafhankelijke deskundigen laten onderzoeken. Maar nu Roeffen zijn vergissing gewoon ruiterlijk toegeeft, is dat niet nodig.

terug naar Coen Jansen

Deze pagina is bijgewerkt op