De Limburger op het web

Maud Wilms: Ik blijf liever mezelf

Maud Wilms uit Maasbracht won dinsdag in Den Bosch de finale van de talentenjacht NCRV’s Volgspot.
Ze zit in de trein als we haar bellen. De 21-jarige Maud Wilms uit Maasbracht klinkt ook twee dagen na dato nog aanstekelijk enthousiast. Het is dan ook niet niks, het winnen van de landelijke finale van NCRV’s Volgspot, de talentenjacht die zich de afgelopen maanden in de schaduw van grote broer Idols voltrok. Bij Volgspot sturen kandidaten via internet hun songs in. Iedere maand wordt er een winnend liedje uitgekozen.
Maud werd gekozen tot winnaar van de maand december. De maandwinnaars kruisten afgelopen dinsdag de degens tijdens de finale in het Koningstheater in Den Bosch. ‘Iedere kandidaat moest twee liedjes zingen. Eigen werk, uiteraard. Een van de juryleden, Mylene d’Anjou, was sprakeloos en noemde alles ‘zo puur’.’ Misschien komt dat omdat de artieste uit Maasbracht de dingen graag op haar eigen manier doet. Aan de individuele zangles gaf ze al gauw de brui. Vond ze maar niks. Wel volgde ze gitaarles. ‘Ik houd er gewoon niet van dat anderen bepalen wat ik moet doen. Daarom zou ik ook niet meedoen aan Idols. Begrijp me niet verkeerd: ik ben blij dat Boris gewonnen heeft. Hij is een fantastische artiest en ik gun het hem van harte, maar ik weiger te geloven dat Idols de enige manier is om door te breken. Ik wil mijn eigen stijl ontwikkelen en niet mezelf verliezen puur vanwege commerciële belangen.’
Als winnares mag Maud nu optreden op het Juttersfestival in Wijk aan Zee. Bovendien krijgt ze binnenkort vijftien minuten airplay in het NCRV’s radioprogramma Volgspot op Radio 2. Maud geniet overigens in de regio al enige bekendheid als singer/songwriter. Sinds een jaar of drie treedt ze met enige regelmaat op. Ze deed ook al eerder van zich spreken bij talentenjachten. Zo werd ze al eens landelijk tweede bij de multidisciplinaire talentenjacht Kunstbende, en won ze ooit ’t Sjengske, de prijs voor het meest veelbelovende muzikale talent van Limburg. De Maasbrachtse zou graag echt door willen breken en haar brood verdienen met zingen, maar voorlopig is de net afgestudeerde pabo-studente onder de pannen bij een school in Apeldoorn.

terug naar Maud Wilms

Deze pagina is bijgewerkt op