De Limburger op het web

Carnavalstour LSO bijna uitverkocht

MUZIEK

Op een paar kaartjes na zijn ze allemaal uitverkocht. De carnavalsconcerten van het LSO. Samen met een aantal Limburgse artiesten trekt het orkest in de weken voor carnaval langs een zevental schouwburgen in de provincie.
Het duo Um & Um (Math Craenmehr en Wim Hendrix) uit Horst is een van de gezelschappen die met het LSO optrekken. Samen met het orkest speelt en zingt Um & Um een half uur een aantal eigen liedjes. ,,De concerten met het LSO zijn voor ons een mogelijkheid ons op een andere manier aan het publiek te presenteren'', aldus Math Craenmehr. ,,Normaal treden we op in kleine zalen en worden we alleen begeleid door onze eigen gitaren.'' Het is de tweede keer dat Um & Um meedoet aan de carnavalsconcerten. Ook in 1989 stond het duo samen met het LSO op de planken.
Het Maastrichter trio Unne-poor en selderij (Truus en Raymond Willems en Frans Depond) is eveneens te gast tijdens de carnavalscyclus van het LSO. ,,Dit trio komt na de dood als Mooswief terug op aarde'', licht Michel Bergenhuizen toe. Hij dirigeert het LSO tijdens de concerten. ,,Vandaar dat de liedjes van Unne-poor en selderij soms wat gospelachtig getint zijn.''
Verder is er tijdens de concerten een optreden van orgelvrouw Margriet Goedhart uit Horn.
De carnavalsconcerten van het LSO kennen een lange traditie. LSO-concerten met carnavaleske elementen stammen al van vijftig jaar terug. De speciale carnavalsconcerten werden zo'n dertig jaar geleden ingevoerd.
Speeldata: 12-2 Maastricht (genodigdenconcert), 13-2 Weert, 14-2 Kerkrade, 17-2 Maastricht, 18-2 Venlo, 19-2 Geleen, 20-2 Roermond en 21-2 Sittard.


Deze pagina is bijgewerkt op