De Trompetter op het web

Maud ontvangt 't Sjengske

Maasbracht/Maastricht - Maud (18) uit Maasbracht heeft op zondag 11 november jl. 't Sjengske in ontvangst mogen nemen. 't Sjengske werd uitgereikt op het O.L. Vrouwenplein in Maastricht, waar verschillende Limburgse artiesten de revue passeerden, waaronder Beppie Kraft, Janse Bagge Band, Deja Vu en Neet oet Lottum. De prijs is een initiatief van de Sjeng Kraft Kompenij, en bestaat uit een beeldje en een geldbedrag.

Een deskundige jury, bestaande uit Theo Wassink, Jan Smeets, Jos van Wersch en Wim Kremers bepaalt welk jong, aanstormend muziektalent uit de klassieke muziekwereld, de Hafa of de populaire muziek voor deze aanmoedigingsprijs in aanmerking komt. In het begin van dit jaar viel Maud op tijdens haar imitatie van Ilse DeLange in de Soundmixshow, waarbij ze vijfde werd in de grote finale. In mei won ze in de categorie Muziek de Limburgse Kunstbende met haar zelfgeschreven lied 'Antigone's Song (paradise)' en ze mocht door naar de landelijke finale in Rotterdam. Daar sleepte ze de tweede plaats in de wacht. Dit was aanleiding voor de jury Maud te nomineren voor 't Sjengske. Deze prijs heeft ze nu op haar naam staan.
Maud speelde op het O.L. Vrouwenplein 'Antigone's Song (Paradise)' en haar eigen versie van 'Iech bin zoe verleef' voor duizenden mensen. Dit alles is ook op televisie te bekijken, en wel aanstaande zondag op TV-Totaal. Maud timmert hard aan de weg. Veelvuldig staat ze in Limburg op diverse podia, maar ook in de rest van Nederland (Amsterdamse museumnacht, Youth against crime festival in Rotterdam en in Almelo (Wilhelminafonds) is ze te horen. Bovendien luistert Maud op verzoek bedrijfsfeesten en huwelijksplechtigheden (zowel op het gemeentehuis als in de kerk) op. Wilt u een keer een optreden van haar meemaken? Op 9 december is zij te gast in Salon Remunj, tussen 14 en 16 uur in Café de Tramhalte in Roermond.

terug naar Maud Wilms

Deze pagina is bijgewerkt op