De Limburger op het web

Antigone kwijnt weg in grot

Jonge Limburgers doen zondag mee aan de Kunstbende-finale, de landelijke wedstijd waarin jongen tussen de 13 en 19 jaar kunnen laten zien hoe ze met kunst omgaan. Deze week stellen we ze aan u voor. Vandaag: Maud Wilms (18) uit Maasbracht.

Muziek – In de categorie muziek doet Maud Wilms mee aan de finale van Kunstbende in Rotterdam met een lied over een Griekse mythe. Het thema ‘Spanning’ beeldt Maud uit door middel van verschillende emoties die ze in haar stem laat doorklinken.
Het zelfgeschreven nummer gaat over het meisje Antigone. Zij heeft twee broers die met elkaar vechten om hetzelfde land. En van de broers gaat in de verdediging en de ander gaat in de aanval. Beiden gaan ze uiteindelijk dood. De goede (de verdediger) krijgt een mooie begrafenis in de stad. De slechte (aanvaller) krijgt geen begrafenis. Hij wordt buiten de stadsmuren gegooid. Het wordt verboden om te rouwen om de slechte broer. Wanneer je dat doet, krijg je de doodstraf. Antigone heeft toch verdriet omhaar broer en huilt. Zus Antigone wordt in een grot gegooid met alleen wat water en brood. Hier zal ze wegkwijnen tot dat de dood erop volgt.
‘Het lied gaat over het moment dat Antigone in de grot zit: de spanningen die ze dan meemaakt’, legt Maud Wilms uit. Maud heeft Antigone’s Song een jaar geleden geschreven. Voor de Kunstbende heeft zij het echter aangepast aan het thema ‘Spanning. Maud Wilms is al twaalf jaar bezig met muziek maken. ‘Ik zing sinds mijn zesde, met het spelen van gitaar begon ik zes jaar later. Nummers schrijven doe ik nu ook al vijf jaar. Ik zit op de PABO, maar wil het liefst van muziek mijn beroep maken.’ Maud is al hard op weg om door te breken in de muziekwereld. Ze heeft in april van dit jaar meegedaan aan de Soundmixshow-finale als Ilse DeLange; ze werd vijfde. Ze besloot om mee te doen aan de Kunstbende omdat ze zich realiseerde dat ze niet wilde doorbereken met covers, maar met haar eigen muziek.
Maud is er bang voor dat ze aankomende zondag niet opvalt tussen alle deelnemers. Maud: ‘Ik ben vorig jaar wezen kijken naar de finale en toen waren er erg veel solo- en duo-performances, en maar een paar bands. Als de samenstelling van de deelnemerslijst dit jaar hetzelfde is, ben ik bang niet te worden opgemerkt. Maar ik denk wel dat mijn optreden goed genoeg is om te kunnen winnen, hoor!’

terug naar Maud Wilms

Deze pagina is bijgewerkt op