De Limburger op het web

Top Tien Limburg

Een keer per maand publiceert Limburgia de L1 Limbo Top Tien en vandaag is het weer zover: de Limburgse hitparade van februari, zoals die afgelopen woensdag werd uitgezonden tijdens het L1-radioprogramma Station Zuid.
De grote vraag is of het deze maand allemaal carnaval is dat de Limburgse klok slaat. Of luistert de provincie in deze tijd van het jaar ook naar andere muziek? Het is inderdaad vooral carnavalsmuziek, maar ook andere muziek wordt door de onafhankelijke juryleden van deze hitlijst op prijs gesteld.
Sterker nog, voor het eerst in het korte bestaan van de Limbo Top 10 staat een Engelstalig lied helemaal bovenaan: uit het niets naar de toppositie ging de Limburgse countryband Texan Tail met Go on Fool. De nummer één van december en januari, good old Jef Diederen, is niet meer terug te vinden met zijn evergreen Geneet van 't laeve.
Minstens even opvallend als Texan Tail is de nieuwe nummer twee: vanuit het niets staan daar nu de Heerlenaren Paul Münsterman en Leo Keularts met Hinge gen hergod's vot, notabene hun carnavalsschlager van vorig jaar. Dat het nummer n pas in de provinciale top tien staat, komt doordat het lied op de Medammekoer 2001-cd staat. Morgenavond strijden Paul en Leo overigens met hun nieuwste hit D'r Loemelekriemer in de finale van het Limburgs Vastelaovendsleedjes Konkoer.
Wiel Nakken met zijn Puumelke, ook een hit van vorig jaar, handhaaft zich deze maand redelijk op plaats zeven en de grote verrassing van januari, Der Schlittenhund van Bruno Majcherek, duikelde van vier naar tien.

De L1 Limbo Top 10 van februari:

1. (-) Go on Fool - Texan Tail
2. (-) Hinge gen hergod's vod - Paul & Leo
3. (-) Enne? - Limbo Express
4. (-) Greta oet Kreta - Taai Taai
5. (-) Lot goa, lot goa - De Unskes
6. (-) Sjoenmam du bs klasse - Schintaler
7. (6) Puumelke - Wiel Nakken
8. (-) Vaerder gaon - De Kammeräödjes
9. (-) Holahieholaho - Big Benny
10.(4) Der Schlittenhund - Bruno Majcherek

Tip: Miene pa is drekmaan - Mosam Skiffle Train


Deze pagina is bijgewerkt op