Provinciale Zeeuwse Courant op het web

Rowwen Hèze is feesten geblazen

door Michelle Koek

WEMELDINGE - Ruim voor het concert vliegt het bier al door de lucht. Dan, na lang wachten, wordt er van achter gesloten gordijnen eindelijk iets in onverstaanbaar Limburgs geroepen. Een horde fans stroomt richting podium. De gordijnen openen en nog voor de eerste tonen klinken, wordt er al volop gehost. Want de echte fans weten: de Limburgse band Rowwen Hèze is feesten geblazen.
De welbekende diepe en lange uithalen van zanger Jack Poels plus de aandoenlijke a-ritmische bewegingen van accordeonist Tren van Enckvort zorgden ook gisteravond in Loods Leen in Wemeldinge weer voor een waar Rowwen Hèze-spektakel. Rowwen Hèze is de band waarvan niemand weet waar de teksten over gaan maar die wel een ongelooflijke sfeer weet te kweken. En dat mag dan ook gerust de kracht van de band genoemd worden: onverstaanbare, stampende rock volgepropt met ska-elementen en hier en daar een uitstapje naar etnische muziekstijlen.

Voorproefje
De Limburgse band, die in 1991 doorbrak met het feestnummer Bestel Mar, speelde gisteravond zowel golden-oldies waaronder Zondag in 't Zuiden en Auto, Vliegtuug als nummers van hun nieuwste en tevens achtste cd Vandaag. Het nieuwe album kwam op 24 april uit en de Wemeldingse concertgangers kregen natuurlijk alvast een voorproefje van hun nieuwe single Vergeate, die volgende week uitkomt.
Rowwen Hèze speelt inmiddels al bijna tien jaar vrijwel alle Nederlandse zalen vol. Wemeldinge moet de bandleden haast wel kleine teleurstelling gebracht hebben. De opkomst viel tegen want de inmense loods raakte slechts, half vol. Al liet de band daar tijdens het optreden weinig van merken.

terug naar Rowwen Hze
Deze pagina is bijgewerkt op