TOMMY IN 'T PLAT


Bassist Joep Vullings (1989) is van jongs af aan liefhebber van Tommy van The Who. Klarinettiste Josien Vermeeren (1979) van de Koninklijke Harmonie Horst is liefhebber van de symfonische versie van deze rockopera. Samen besloten ze in het kader van het 800-jarige bestaan van hun woonplaats Horst een Tommy in 't plat op te zetten. De hertaling vond plaats door Ger Gubbels en Wim Hendrix. Jesse Passenier schreef een volledig nieuw arrangement.
De uitvoering vond eind mei 2019 drie keer plaats in de Mèrthal in Horst. De tachtig musici van de koninklijke harmonie onder leiding van Geert Mooren werden ondersteund door een rockband. Die bestond uit John Minten (akoestische gitaar), Richard Kleuskens (elektrische gitaar), Joep Vullings (basgitaar), Joris Janssen (toetsen) en Philippe Holla (slagwerk).
Verder namen de volgende solisten deel: Roy Verbeek als Tommy en Renée van Wegberg als Acid Queen, Tina Brouwers, Marc Joosten, Marc Aerts, Petri Vullings, Lennart Huijs, Jan van Rens, Maikel van Helden, Eva Wijnen en Sandra Vullings. Verteller was Geert van den Munnickhof.


Deze pagina is bijgewerkt op