'T JÓD TSIMMER


De zangclub 't Jód Tsimmer uit Kerkrade werd opgericht in 2006 en zingt liederen in het Limburgs maar vooral in het Kerkraads dialect. De liedjes bewegen zich tussen luisterlied en cabaret en zijn onder meer geschreven door Nico Ploum.
Leden bij de start waren Martin Krousen (Kerkrade 1 februari 1955, accordeon en zang), Ruud Habets (Kerkrade 4 september 1965, gitaar en zang), Miriam Heijdendael (zang), Theo Hanssen (1955, slagwerk) en Martin Krewinkel (13 augustus 1960, basgitaar). De laatste verliet de groep en Roy Ginsel (gitaar) en Linda Klinkers (keyboard) kwamen er bij.
In juni 2012 werd Martin Krousen benoemd tot Lid in de orde van Oranje-Nassau wegens zijn verdiensten als accordeonist, componist, liedjesschrijver, arrangeur, zanger en organisator van diverse muziekactiviteiten in Kerkrade.
In april 2016 werd Ruud Habets benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau onder meer voor zijn vele activiteiten in Kerkrade, maar ook voor Scouting Nederland op landelijk niveau.
In hetzelfde jaar veranderde de samenstelling van de band opnieuw. De bezetting is sindsdien Martin Krousen (accordeon en zang), Ruud Habets (gitaar en zang), Theo Hanssen (slagwerk) en Martin Krewinkel (sologitaar), Hilde Vanderheijden (zang) en Jo Janssen (26 juni 1961, basgitaar).


TEKST van 'T JÓD TSIMMER:

Zommer

'T JÓD TSIMMER op INTERNET:

'T JÓD TSIMMER heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE:

Demo:

"De Lempjer in d'r Krisboom" (Eigen beheer, 2007)

Single:

"Zommer" (Marlstone CDD 1646, 2016)

CD:

"Tesame hank i hank (Eigen beheer, 2008)
"Sjun Wainachtsdaag" (Eigen beheer, 2010)
"Angesj nog jet jevelles?" (Eigen beheer, 2013)

Deze pagina is bijgewerkt op