LISA SCHIFFLER


Lisa Schiffler (Sittard, 17 november 2000) startte op zesjarige leeftijd met muzieklessen bij de plaatseijke philharmonie. Op haar negende nam ze zangles. Ze speelt trompet in de Philharmonie Sittard en bij fanfare St.Caecilia in Guttecoven en cornet in de Brass Band Limburg. Ze volgt de opleiding Trompet Klassiek aan het Conservatorium in Maastrichtaan het conservatorium in Maastricht.
Lisa speelt sinds 2010 in het Schiffler Sextet dat optreedt in binnen- en buitenland.
In januari 2012 zong Lisa GabriŽla's song (in het Zweeds) samen met Jack Vinders (in het dialect).
Lisa Schiffer bereikte de finale van het Tiener Vastelaovend Konkoer 2017 met het lied Dat is 't ritme in mich.
In 2017 drong Schiffler door tot de finale van het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer met het lied De prins is Úzze dirigent.
Lisa Schiffler zingt soms samen met Max Schiffler, zoals In mien ouge sjteit gesjreve.
In 2018 bereikte het duo de derde plaats op het Zittesj Vastelaovesleidjes Konkoer met 't Aller aller aller en in 2019 een vijfde plaats met NÚg Ziterder es dich!. De liedjes waren beide keren geschreven door Theo Wijmans en Mark Willems.
Schiffler was een van de dertien zangers van het zangerscollectief dat de Marottesjlager 2021, De Zittesje geis, ten gehore bracht.
In 2022 behaalde Lisa Schiffler samen met haar broer Max de derde plaats op de liedjeswedstrijd in Sittard met het lied Sjalevaeger veur 't laeve.


LISA SCHIFFLER op INTERNET

LISA SCHIFFLER heeft een plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op