MILTON CAVIS


Milton Cavis (Venray, 1966) heeft Griekse roots maar woont al zijn hele leven in Venray. Hij leerde gitaar spelen en was zanger-gitarist in bandjes. Hij volgde de grafische school in Eindhoven en is tegenwoordig directeur van een reclamebureau. Daarnaast is hij notoir vastelaovendvierder, liedschrijver en zanger.
Cavis nam regelmatig deel aan het het Liedjesfestival van de Piėlhaas. In 1987 bereikte hij samen met Boy Derksen de derde plaats op deze liedjeswedstrijd met Ge laeft mar iėne kiėr.
Samen met zijn broer Dave bereikte Milton in 1989 de derde plaats op de liedjeswedstrijd in Venray met Geej ziet us haeske.
In 1991 won het duo met Nog nie messchien de liedjeswedstrijd in Venray. Het lied behaalde bovendien de zesde plaats op het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer in 1992.
In 1992 zong Cavis samen met Geert Thomassen, Cobie Suiker, Christel Cuypers en Jos Janssen het lied Mien Rooj op het Liedjesfestival van de Piėlhaas. Daarmee bereikte het vijftal de derde plaats.
In 1993 wonnen Milton en Dave de liedjeswedstrijd in Venray opnieuw. Nu met het door Milton Cavis geschreven lied Haeske rep ņw.
In 1997 won het tweetal het Liedjesfestival van de Piėlhaas met Aacht op de schaal van richteg voor de derde keer met een door Milton geschreven lied.
Cavis regeerde in het carnavalsseizoen 2011/2012 als Vorst Milton de carnavalsvereniging De Piėlhaas.
Cavis is een van de schrijvers van de musical Zņnnestraole van Geluk.


Deze pagina is bijgewerkt op