HAPPY HOTDOGS


Happy Hotdogs is de naam van een carnavalsgroep uit Hegelsom. In 2012 werd de groep opgezet door Jasper van Rens, Roel Beerkens, Freek Kleuskens, Maarten Lenssen, Rob van Helden, Vincent Buijssen, Thijs Arts, Robert Claessens en Ron Derkx. Zij waren allemaal lid van Jong Nederland Hegelsom. In dat jaar veroverde de groep de tweede plaats op de liedjesavond van CV D'n Tuutekop met het lied Hegga is de bass.
Het gezelschap won in 2013 de D'n Tuutekop-liedjeswestrijd met het lied Echte kls. Thijs Arts had toen de groep weer verlaten.
De Happy Hotdogs behaalden in 2015 de tweede plaats op de liedjesavond in Hegelsom met het lied Vastenaoend met den Hir.
In 2016 hadden Kleuskens en Derkx de Happy Hotdogs verlaten. Het gezelschep won in november van dat jaar - met zijn zessen - de Liedjesavond van CV D'n Tuutekop en het lied Weej goan door.
In 2017 veroverde het zestal de tweede plaats op de liedwedstrijd in Hegelsom met Weej zin d'r weg va. Met het lied bereikte de groep in 2018 de finale van CMC Alaif in de categorie Origineel.
In 2018 bestonden de Happy Hotdogs Rob van Helden, Roel Beerkens, Maarten Lenssen, Vincent Buijssen, Jasper van Rens en Robert Claessens. In dat jaar eindigde het sextet opnieuw als tweede op de liedjesmatinee in Hegelsom met Volle petat. Met het lied drong het zestal ook door tot de finale van CMC Alaif in de categorie Origineel en de halve finale van het LVK 2019.


DISCOGRAFIE

CD samen met anderen

"Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei, deil 26" (4-cd - Marlstone CDL 1901, 2019)

Deze pagina is bijgewerkt op