BART, LOEK, MARCO
en ETIENNE

(GOLDEN HIERING)


Bart Ebus, Loek Heunen, Marco Gielens en Etienne Snel uit Blerick spelen samen in de coverband The Automatic DBP. Op de Liedjesmatinee van de Wortelepin in 2014 debuteerde het kwartet met Mien vastelaovesblos en won daarmee meteen de wedstrijd. Met het lied bereikte het viertal bovendien de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2015.
In 2015 won het kwartet de liedjeswedstrijd in Blerick met Kwit opnieuw. Nog geen week later won het sucesvolle viertal ook nog de Opus Jocus Leedjesaovend in Venlo met het lied Gegaete en gedrnke. Met het lied bereikte het viertal ook de halve finale van het LVK 2016.
De liedjes werden steeds geschreven door Peter Jansen (tekst) en Hay Geritz (muziek).
In 2016 drong het viertal opnieuw door tot beide finales; in Venlo met Wei maar mit mich mei, waar het kwartet de tweede plaats veroverde, en in Blerick met Eine erme mins. Met het laatste lied won het kwartet de Liedjesmatinee voor de derde keer achter elkaar.
In 2017 bereikte het kwartet opnieuw de liedjesfinale in Venlo met Mien maedje is weer kwit. In hetzelfde jaar bereikte het viertal een derde plaats op de Liedjeswedstrijd van de Wortelepin met het lied Halverwaege.
In 2018 veroverde het kwartet de tweede plaats op de Liedjesmatinee van de Wortelepin met het lied Wies morgevruug.
Het viertal veroverde in 2019 de tweede plaats op de Opus Jocus Leedjesaovend. Deze keer met het lied Laot lekker ligge wao 't velt.
In 2021 veroverde het kwartet opnieuw de tweede plaats op de liedjesavond in Venlo. Deze keer met het zelfgeschreven Nog ein letste.
Het kwartet bereikte in 2022 de vierde plaats bij de Opus Jocus Leedjesaovend; deze keer met Znder wrd.
Het kwartet treedt ook op als de Golden Hiering.


DISCOGRAFIE

LP samen met anderen

"Kump good, Jocus LP 2016" (Jocus, 2015)

CD's samen met anderen

"Kump good, Jocus CD 2016" (Jocus, 2015)
"Venlo op zien bes, Jocus CD 2017" (Jocus, 2016)
"Um gruuts op te zien" (Jocus, 2019)

Deze pagina is bijgewerkt op