BART, LOEK, MARCO
en ETIENNE


Bart Ebus, Loek Heunen, Marco Gielens en Etienne Snel uit Blerick spelen samen in de coverband The Automatic DBP. Op de Liedjesmatinee van de Wortelepin in 2014 debuteerde het kwartet met Mien vastelaovesbloës en won daarmee meteen de wedstrijd. Met het lied bereikte het viertal bovendien de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2015.
In 2015 won het kwartet de liedjeswedstrijd in Blerick met Kwiët opnieuw. Nog geen week later won het sucesvolle viertal ook nog de Opus Jocus Leedjesaovend in Venlo met het lied Gegaete en gedrônke. Met het lied bereikte het viertal ook de halve finale van het LVK 2016.
De liedjes werden steeds geschreven door Peter Jansen (tekst) en Hay Geritz (muziek).
In 2016 drong het viertal opnieuw door tot beide finales; in Venlo met Wei maar mit mich mei, waar het kwartet de tweede plaats veroverde, en in Blerick met Eine erme mins. Met het laatste lied won het kwartet de Liedjesmatinee voor de derde keer achter elkaar.
In 2017 bereikte het kwartet opnieuw de liedjesfinale in Venlo met Mien maedje is weer kwiét. In hetzelfde jaar bereikte het viertal een derde plaats op de Liedjeswedstrijd van de Wortelepin met het lied Halverwaege.
In 2018 veroverde het kwartet de tweede plaats op de Liedjesmatinee van de Wortelepin met het lied Wies morgevruug.


DISCOGRAFIE:

LP samen met anderen:

"Kump good, Jocus LP 2016" (Jocus, 2015)

CD's samen met anderen:

"Kump good, Jocus CD 2016" (Jocus, 2015)
"Venlo op zien bes, Jocus CD 2017" (Jocus, 2016)

Deze pagina is bijgewerkt op