DWAYNE HORBAG


Dwayne Horbag (Kerkrade, 5 oktober 1997) groeide op in Vijlen en werd daar de Nachtegaal van Vijlen genoemd. In 2010 verhuisde hij naar Gulpen. Na zijn studie aan de HAVO van het Sophianum College is hij student aan het Maastrichtse conservatorium.
In 2007 nam Dwayne deel aan een carnavalstalentenjacht waar hij de derde plaats veroverde. In 2009 adviseerde Erwin Lennarts hem om mee te doen aan aan een talentenjacht van de tv-omroep L1. Daar won hij de eerste prijs.
In 2010 bereikte het door hem gezongen Ich liebe dich, I love you de Duitse hitlijsten. Daar was hij regelmatig te zien op de tv. Het jaar daarop manifesteerde zich de baard in de keel en trad Dwayne Horbag enkele jaren niet meer op.
Sinds 2013 staat Horbag weer op de planken. Na de Duitse schlagers bestaat het repertoire nu uit Nederlandse en Engelse popmuziek. Bovendien is hij presentator bij verschillende tv-programma's.
In 2015 verscheen zijn eerste - zelfgeschreven - Limburgstalige single waarop pianist Clemens Hofman hem begeleid.
In 2016 drong hij als de helft van het duo Sjpringlaevend door tot de finale van het het Tiener Vastelaovend Konkoer 2016.
Horbag is bedenker van de dialectjongerensoap Plat! van Veldekekids. Bovendien is hij columnist bij Omroep L1 waar hij de stem van jongeren laat horen.


DWAYNE HORBAG op INTERNET

DWAYNE HORBAG heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

Singles

"Hotte van" (Marlstone CDD 1526, 2015)
"Blief bie mich" (2018)
"Mit mien hart" (2022)

Single samen met Fiorenza

"Miljoene druijme" (Marlstone, 2020)

Single samen met anderen

"Tsezame teŽje Alzheimer" (Marlstone, 2018)

Deze pagina is bijgewerkt op