COR KUIPERS


Cor Kuipers (1942) uit Horst was een succesvolle tekstschrijver. Hij schreef ruim 44 liedteksten voor groepen als De Wazelvotte, A Musicaal, Dao Zudde Ze Hebbe en Thijssen & Co. Enkele liedjes drongen door tot de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer en in 1995 won zijn liedje De ganse Santekraom - gezongen door De Wazelvotte - deze Limburgse carnavalsliedjeswedstrijd.
Twee keer wonnen zijn liedjes gezongen door Joske en Jori het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer met Wiedeweg (2010) en Nou git 't gebeure (2012).
Kuipers was Prins Carnaval in 1974 bij VV D'n Dreumel.
Kuipers zong zelf ook. In 1977 won hij samen met zijn echtgenote Tiny Kuipers de liedjeswedstrijd in Horst met het lied D'n Doedelzak.
In 1979 veroverde het echtpaar de tweede plaats op de Liedjeswedstrijd van CV D'n Dreumel. Het duo zong het lied De kwiete kluts.
In 2001 zong hij samen met Thijs Kleeven en Rob Achten het lied Wat enne'n hoempapa op de Liedjeswedstrijd van CV D'n Dreumel. Het trio behaalde daarmee de zesde plaats.
In 1995 ontving Kuipers wegens zijn vele verdiensten voor de carnavalsvereniging de Orde van Temke. In 2011 werd hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In 2015 werd hij benoemd tot erelid van VV D'n Dreumel.
Cor Kuipers overleed op 31 januari 2016 in zijn woonplaats Horst.


Deze pagina is bijgewerkt op