Groninger Dagblad

opgegaan in het Dagblad van het Noorden

'Nachtegaal van het Noorden'
in 't Kielzog

Theater 't Kielzog in Hoogezand nam vier jaar geleden het initiatief om jaarlijks een concert te organiseren met 'De nachtegaal van het Noorden' als middelpunt. De editie 1999 van dit muziekfestijn, waarin Wia Buze centraal staat, is gepland voor 15 mei. De in Termunterzijl geboren zangeres wordt zoals gewoonlijk bijgestaan door het orkest van Jur Eckhardt en speciale gasten zijn dit keer Alex Vissering en Albert Kamphuis. De beide heren zingen samen het duet Vluchten kan niet meer.
Het levensverhaal van de Groningse nachtegaal is bekend. Geboren en getogen aan het water, op haar vijftiende won ze de eerste talentenjacht, ze nam zangles bij Nanny van der Wal en volgde een opleiding aan de Academie voor Lichte Muziek in Hilversum. De 'doorbraak' kwam met haar eerste cd He's living on my floor en een optreden in het televisieprogramma 'Op volle toeren'.
Een uitverkochte Evenementenhal lag vorig jaar aan haar voeten en onlangs was ze te gast op het vijfde Tuutjefloitersfestival in 't Kielzog. Het repertoire van Wia Buze is veelzijdig; ze zingt zowel Engels als Nederlandstalige composities en uiteraard in het Gronings. Van rock tot ballade. De 'nachtegaal' laat op 15 mei haar mooiste liedjes horen, zoals: De Roos, Blief bie mie tot de mörgen en nummers van haar nieuwste cd Van alle maarten thoes.

terug naar Wia Buze

Deze pagina is bijgewerkt op