streekblad voor Oost-Groningen

Muzikale cadeautjes van ‘gouden’ Eppe

Winschoter zanger viert jubileum met show
in theater De Tramwerkplaats in Winschoten.

WINSCHOTEN
Van Schubert tot Lennon & McCartney. Bewust heeft zanger Eppe Bodde die titel bedacht om zijn even imponerende als veelzijdige muzikale carrière te benadrukken. In theater De Tramwerkplaats vierde Winschotens meest muzikale zoon op zaterdag 21 april een ‘gouden’ feest. Immers, een halve eeuw mag Eppe Bodde zich zanger noemen. Vijftig jaar zanger in de meest uiteenlopende stijlen. Van klassiek tot pop en alles wat ertussen zit.
Tal van gasten komen graag om het glorieuze jubileum van Eppe een gouden rand te geven. Bodde aarzelt om de namen van z'n muzikale vrienden prijs te geven (‘ik wil niet alles verklappen’), maar de affiche verraadt dat in ieder geval Mineke Potgieser, Hans van der Lijke, Nina Hofstra, Margreet Steenhuis, Berry Jansema en de band Roots '66 acte de présence geven. “De show is een afspiegeling van wat ik in mijn muzikale leven heb gepresteerd”, licht Eppe een tipje van de sluier op. “Alle aspecten komen langs. Van Winterreise van Schubert tot Yesterday van de Beatles. Ik heb een omvangrijk repertoire waaruit ik kan putten.”
De veelzijdigheid van Eppe Bodde (63) is opmerkelijk en loodste hem kriskras door het muzikale woud van bomen. De eerste schreden zette hij toen ie nog in de bankjes van de lagere school zat: een duo met Janneke Peper. Amper zestien was ie toen Eppe al z’n eigen bandje had: Nicky and the Jesters. De naam roept nog steeds tal van herinneringen op. De muzi¬kale bagage van Eppe bleef niet beperkt tot de pop uit de sixties. Welnee, Bodde leerde klassiek waarderen, evenals opera, operette, jazz. musical, Groningstalige muziek; ja wat niet!
“Ik kan overal van genieten”, bekent Bodde. “Op muziek gezette teksten van dichter D.S. Hovinga, van Saul van Messel of de in het Gronings vertaalde liederencyclus van Schubert vind ik fantastisch om te doen. Evengoed operette, onlangs nog speelde ik als gasttenor in Gasperone van ADO in Paterswolde. En nu weer Beatles-nummers repeteren met de band Roots '66. Prachtig. Ik heb er veel zin in.”
De jubilaris deelde in theater De Tramwerkplaats met gulle hand muzikale cadeautjes uit. “De liedjes van Hans van der Lijke zijn voor mij een hoogtepunt. Schitterend hoe zijn werk in elkaar steekt.” Op de duetten met operettediva’s verheugde Eppe zich evenzeer, want ook in dat genre blinkt Bodde uit. Anekdotes passeerden eveneens de revue, want de carrière van Bodde verdient het opvallende momenten en gebeurtenissen met het publiek te delen. De jubilaris belooft het: “er zitten erg veel leuke dingen in de show.”
De repetities met Roots '66 hebben Eppe Bodde terug in de sferen van z’n band Nicky and the Jesters gebracht. “We spelen een aantal nummers van de Beatles, composities van het duo John Lennon en Paul McCartney. Steeds meer besef je wat voor genieën die twee waren!”, besluit Bodde.

terug naar Eppe Bodde

Deze pagina is bijgewerkt op