Dagblad van het Noorden op het web

Thuisconcert opmaat voor theatertoer

VRAAG & ANTWOORD
HANS TEN HAVE

Hoe ging het? Echt lekker weer voor een openluchtconcert hadden jullie niet.
“Hartstikke mooi. Er waren toch nog zo'n 120 bezoekers. En niet alleen bekenden. Ik heb heel wat onbekende gezichten gezien. En wat het weer betreft: 't ging redelijk.”

Jullie spelen Groningstalige muziek. Mensen kennen je misschien van Krom de Bende. Heb je nog veel opgetreden?
“Nee. We hadden wat tegenslag. Met deze formatie speel ik sinds april dit jaar. We waren goed ingespeeld. En dan gaat drummer Jeroen Kruize weg. We moesten dus vervanging zoeken. Die hebben we gevonden. Jan Wietses kwam. De band is goed zo. Samen met bassist Rinus Smit en gitarist Mark Schimmel. Maar dit was ons eerste optreden met Jan. Dus het ging allemaal even anders. Echt 100 procent ging het nog net niet. Er is nog wat te doen dus. Ik ben een man van perfectie.”

En nu?
“We willen het theater in met onze muziek. Dat betekent flink oefenen. Theatermuziek moet rust uitstralen. De sfeer moet goed zijn. We moeten perfect op elkaar ingespeeld zijn. Alles moet kloppen. Ik doe het niet voor minder.”

Stevig aanpoten dus.
“Nou, eerst maar even vijf weken vakantie. Even de boel de boel laten, even wat energie opdoen. Daarna gaan we wel weer aan de slag. Stevig aan de slag. Pas als we alles goed in de vingers hebben en het loopt als een trein, ga ik programmeren, kijken waar we terecht kunnen.”

Verder nog plannen?
“Later dit jaar willen we ook nog een cd uitbrengen. Een plaat met zeventien nummers, oud en nieuw. Heel gevarieerd. Van punk tot slaapliedjes, in het Gronings natuurlijk.”

Heb je al een naam?
“Komt nog. Zal wel goed komen.”

terug naar Hans ten Have

Deze pagina is bijgewerkt op