Dagblad van het Noorden op het web

Muzikant/taxichauffeur

Naam: Sijtse Scheeringa
Uit: Niehove
Baan: taxichauffeur bij Taxi Nuis, 4 uur per dag.
Is: singer/songwriter. Maak vanaf 1992 cd's, de eerste: Zeg mor Sijtse. Werkt momenteel samen met gitarist Fries Wolma onder de naam Zuver Scheerwol. Laatst uitgebrachte single: Ik ben een echte Trucker.

“Ik werk al 35 jaar voor Taxi Nuis, dus een bijbaantje kun je dit niet noemen. Ik ben blij met dit werk, het geeft regelmaat. Vroeger was ik vrachtwagenchauffeur, maar toen kreeg ik een ongeluk en kon ik geen zwaar werk meer doen, toen kwam ik dus op de taxi.
In diezelfde tijd, zo’n dertig jaar geleden, ben ik ook muziek gaan maken. Ten tijde van mijn eerste cd had ik het druk! Ik kon overal wel spelen. Dat is wel minder geworden. Ik werk nu vier uur per dag als chauffeur, dat is te combineren met een of twee keer in de week optreden, meer kan niet.
Ik ga m’n eigen gang, dat heb ik altijd gedaan en zal ik ook altijd doen. Subsidie heb ik nog nooit nodig gehad. Maar dat ze willen korten op die structurele subsidies voor de kunst vind ik knap waardeloos. Artiesten hebben het al zo moeilijk. Je komt al bijna niet meer aan de bak in deze tijden. Dat hoor ik ook van collega's. Als je echt van je muziek wilt leven, wordt ‘t een puinhoop. De jongeren gaan het nog zwaar krijgen, daar blijft niks voor over als dat zo doorgaat.”

terug naar Sijtse Scheeringa


Deze pagina is bijgewerkt op