Dagblad van het Noorden op het web

Jubilerende Wia Buze
schittert op galaconcert

Zangeres Wia Buze uit Termunterzijl trekt komend najaar alle registers open. Zij geeft dan een groot concert in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren om haar jubileum te vieren. Buze zingt al een kwart eeuw op allerlei podia. Tijdens het jubileumconcert - dat zaterdag 2 oktober wordt gehouden onder de titel Gala van de Roos - begeleidt het Orkest Jur Eckhardt het Grunneger zangtalent. Kaarten voor dit muzikale uitje van niveau zijn online te bestellen via www.galavanderoos.nl.
Haar eerste optreden voor publiek gaf Buze op 1 maart 1985 tijdens de voorrondes van de Sound¬mix Show in discotheek Temptation in Appingedam. Sindsdien verwierf zij bekendheid in brede kring.
Zo verzorgt zij onder meer theaterconcerten en brengt zij cd's uit. Haar geheel Groningstalige cd Mien Wad Mien Stilte kwam vorig jaar met een fikse sprong de landelijke Album Top Zoo binnen. Buze liet toen onder anderen Fedde Le Grand; Amika en Spandau Ballet achter zich.
De zangeres uit Termunterzijl is op dit schijfje in topvorm te horen. Met haar dijk van een stem zette ze vijftien nummers krachtig en loepzuiver op het spaigelploatje. Onder meer het meeslepende en aanzwellende duet Zunder die - een vertaling door Dina Bellinga van het Italiaanse Vivere (Paul de Leeuw en Simone Kleinsma scoorden er mee als Zonder jou) - met Klaas Spekken maakte op velen diepe indruk. Tijdens het Gala van de Roos ontvangt Buze enkele muzikale vrienden en schotelt ze het publiek verrassingen voor. Ook wordt een multimediaal overzicht van haar carrière gegeven.

Meer info: www.wiabuze.nl of www.galavanderoos.nl. Het concert begint om 20.15 uur.

terug naar Wia Buze

Deze pagina is bijgewerkt op