Dagblad van het Noorden op het web

Alex Vissering doet het
met 'bloasmuziek'

TER APEL. Wat Gé Reinders in Limburg doet, doet Alex Vissering in Westerwolde; zingen met 'bloasmuziek' in de rug. De inwoner van Ter Apel brengt een cd uit met de Provinciale Brassband Groningen (PBG) en streekgenoot Jacob de Haan. De Haan, woonachtig in Ter Wisch, is wereldwijd bekend vanwege zijn composities voor fanfareorkesten en brassbands. Vissering werkte al eens met hem samen toen het dorp Sellingen 1150 jaar bestond.
Het nieuwe project heet 'Keuper en gold'. Op de cd komen al bestaande Groningstalige liedjes van Visseríng, door De Haan gearrangeerd. Vissering en De Haan schreven samen een nieuw lied voor de cd: 'De balloade van keuper en gold'.
De titel van de cd is nog niet bekend, de exacte verschijningsdatum ook nog niet. "Het blijft niet alleen bij de cd, ik treed op 31 augustus ook met de PBG op in Groningen, tijdens Noorderzon. Ik heb tot nu toe mezelf begeleid, op de gitaar, en een pop- en rockband bij me gehad. Het geluid van blaasinstrumenten is nieuw én prachtig:' (DvhN)

terug naar Alex Vissering

Deze pagina is bijgewerkt op