De Nieuwe Dockumer Courant op het web

Jan van Groningen geeft concert in kerk Twijzel

TWIJZEL - Troubadour Jan van Groningen zal zondag een concert verzorgen in de Hervormde Kerk in Twijzel. Jan van Groningen is het pseudoniem van Jan Smallenbroek. Zoals wellicht bekend is Smallenbroek eigenaar van een herenkledingzaak in Dokkum, maar meer nog dan voor mode interesseert hij zich voor muziek.
Toen hij vanuit de provincie Groningen (vandaar zijn pseudoniem) jaren geleden in Dokkum arriveerde, richtte hij vrijwel meteen het Operettekoor Noord Oost Friesland in deze plaats op. Geruime tijd later richtte hij ook de zanggroep 'Jong Belegen' op. De laatste jaren doet hij vooral als troubadour van zich horen. Regelmatig zingt hij in kerken, kapellen, dorpshuizen en wat dies meer zij liederen van de Groninger zanger Ede Staal, alsook nummers op teksten van David Hartsema (tekstschrijver van Lenny Kuhr's songfestivallied 'De Troubadour') en Ingrid Jonker. Jonker was een Zuid-Afrikaanse dichteres, die ontroerende teksten op haar naam heeft staan.
In Twijzel zal Jan van Groningen niet alleen werk van Staal, Hartsema en Jonker laten horen, maar ook twee Groninger vertalingen van liederen van Gerrit Breteler. Deze staan in het Fries op BreteIers cd 'Lit ús dêrom drinke' en zijn geregeld op Omrop Fryslân te horen. De troubadour wordt tijdens zijn optreden begeleid door Wander van Duin (gitaar) en Aan Westra (accordeon).
Wander van Duin speelde jarenlang bij de vermaarde formatie 'Cotton Green' en Aan Westra is al zijn leven lang een veelgevraagd accordeonist op feesten en partijen. Sinds enige tijd is hij de vaste begeleider van 'Jong Belegen'.
Het concert in Twijzel begint 's middags om half vier en zal ongeveer twee uren duren.

terug naar de Jan van Groningen

Deze pagina is bijgewerkt op