DORINE NIEZING


Dorine Niezing (12 mei 1969, Breukelen) heeft lange tijd in Groningen gewoond. Ze studeerde in Amsterdam aan de Toneelschool en de Kleinkunst Academie. Niezing studeerde op beide af in respectievelijk 1993 en 1994 en speelde als actrice in diverse theaterproducties.
Vanaf 1990 werkt Dorine mee aan tal van serieuze en lichte muziekproducties: o.a. als Euridice in Orpheus van Louis Andriessen en Lodewijk de Boer, als één van de drie swingende heksen in Een MacBeth, in de Grease Coverband, als één van de lead-zangeressen in Fascinating Gershwin van de Big Band van de Koninklijke Luchtmacht en in de Joop van den Ende-productie de Jantjes. Verder volgde zij masterclasses bij Gisela May (Bertolt Brecht-liederen), Christiane Legrand (Franse chansons) en Isabella Ganz (Jiddische liedjes).
Dorine Niezing treedt momenteel op in het theatraal muziekprogramma Moan. De liedjes variëren van Groningse jazz ("Laiverd kom weer bie mie") via Leo Fuld en Kurt Weill tot De Selvera's. Ze wordt muzikaal bijgestaan door de Martini's, dat zijn: Paul Blommaert (piano), Tim Kliphuis (viool), Tim Satink (drums) en Jan Brouwer (gitaar en banjo).


DORINE NIEZING op INTERNET:

DORINE NIEZING heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op