BERT VISSCHER


Albert (Bert) Visscher (Groningen, 19 oktober 1960) is cabaretier. Hij groeide op in Foxhol en Veendam. Na de middelbare school ging hij naar de PABO in Winschoten. Aansluitend was hij twee jaar onderwijzer. Daarna werd hij freelance medewerker bij Radio-Noord. Vanaf 1987 was hij ook acteur bij de toneelgroep Theater Te Water.
Al op de middelbare school richtte hij een cabaretgroep, Filter, op. Na enkele wijzigingen in de bezetting trad de groep in 1981 ook op tijdens het Camarettenfestival in Delft. De cabaretgroep bereikte niet de finale maar Visscher ontving wel de persoonlijkheidsprijs.
In 1983 stopte Filter en in 1984 trad Bert Visscher op met zijn eerste soloprogramma Desnoods geblinddoekt op één been. Daarna volgden diverse voorstellingen in een geheel eigen vorm van chaotisch cabaret waarin hij sinds 1994 optreedt met rode schoenen.
In 1998 verscheen hij op de televisie bij RTV Noord in een programma van Arno van der Heyden. In de rol van bordeelhouder, Harrie Poeste, uit Beerta-Zuid scoorde Visscher met het Trio Put een hitje met een bijbehorende clip: Ain, Twai, Drai (Het gait om de neukerai). Het is een cover van de hit Trojan Horse van de groep Luv uit 1978. Aan de clip werkte onder anderen Marieke Klooster mee.
In 2007 werd Bert Visscher benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
Bert Visscher trad ook op in de Twentse soap Van jonge leu en oale groond.
Bert Visscher is de zoon van Kees Visscher. Samen met zijn broer Jos en zijn vader schreef hij afwisselend columns voor het Dagblad van het Noorden.


BERT VISSCHER en de PERS

in 2021

Spaigelproatje: Rolf Schreuder

BERT VISSCHER op INTERNET

BERT VISSCHER heeft een eigen plek op internet !

DISCOGRAFIE

CD-single (met Trio Put)

"Ain twai drai (t Gait om de neukerai) / Ja hoor, ja" (HPP 01, 1998)
Deze pagina is bijgewerkt op