HOES EN HEERD


Hoes en Heerd is een volledig Groningstalige muziektheaterstuk opgezet door de stichting PEERD. De verhouding tussen de migrant en de honkvaste Groninger staat daarin centraal. De voorstelling vindt in 2016 op verschillende locaties plaats.

Hoes en Heerd wordt gespeeld door Roger Goudsmit en Marieke Klooster (later Marlene Bakker) en een multiculturele cast: de composities zijn van Remko Wind, de muziek werd en wordt gespeeld door Tobi Krüger, Toms Mikals, Henry Sopacua (bas), Junior Martir (slagwerk en percussie), Jaber Fayad (Oud), Jenifer Yánez Villahermosa (piano, saxofoon) en Conny Essbach (klarinet en accordeon). Het scenario van Hoes en Heerd is geschreven door Theo de Groot, die de voorstelling ook regisseert.


Stichting PEERD is in 2008 door theatermaker en docent Groninger Taal en Letterkunde Theo de Groot en creatief producent Ron Glasbeek opgericht. Intussen heeft PEERD zich ontwikkeld tot een project dat regiotheater maakt dat de mondiale tijdsgeest weerspiegelt. De voorstellingen worden gespeeld op locatie.


STICHTING PEERD op INTERNET:

STICHTING PEERD heeft een eigen plek op internet !

Deze pagina is bijgewerkt op