BOSKLOPPER-BOKAAL


In 2017 nam Bert Hadders het initiatief tot het instellen van de Bosklopper-bokaal. Deze prijs wordt - samen met 1000 Euro uitgereikt aan de maker van het beste Groningstalige nummer in 2016.
De bokaal is vernoemd naar de antropoloog G.J. Bosklopper, die "met jarenlang veldwerk in de Veenkolonies een onschatbare bijdrage leverde aan de Groninger cultuur en de Groningstalige muziek in het bijzonder."
Ook wordt de Bé Wever-bokaal als publieksprijs uitgereikt. Deze prijs bedraagt 250 Euro en is vernoemd naar de in januari 2017 overleden concertorganisatior en -promotor.


Ter gelegenheid van de uitreiking van de bokaal vond op 10 februari 2017 een Gala-avond plaats in het cultuurcentrum Van Beresteyn in Veendam. Artiesten die aan de avond meewerkten waren Bert Hadders en de Nozems, Herman Grimme, Hette Gubbels, Marlene Bakker en Erwin de Vries.

De Bosklopper-bokaal 2016 en Bé Wever-bokaal werden gewonnen door Wat Aans!.


Het Boskloppergala vond in 2018 plaats op 18 februari. Optredende artiesten waren Harry Niehof, Marlene Bakker, Harbert Grezel, Gerry Wolthof, VanDeStraat en de winnaar van vorig jaar Wat Aans!.

In 2017 ging de bokaal naar Marlene Bakker en de publieksprijs opnieuw naar Wat Aans!.


Deze pagina is bijgewerkt op