STAD en STREEK


Gitarist Jan Ottink en zangeres
Dianne zaterdag in Reggehof

HaDieJan: „Geen folklore maar
dialectmuziek van hier en nu"

GOOR- „Verwacht geen folklore en nostalgie. Dit programma staat met beide benen in het hier en nu". De regionaal bekende zanger en gitarist Jan Ottink uit Lochem staat zaterdagavond op het podium van de Reggehof. Samen met zijn (gelegenheids)band HaDieJan en zangeres Diannne. Jan Ottink: „Het wordt een afwisselend avondje met niet alleen luisterliedjes maar ook met swingende `warme landen ritmes', country en opzwepende rock & roll klanken".
HaDieJan is een gelegenheidsformatie die is onstaan uit de veel grotere dialectgroep rond Jan Ottink. „Ik had een heleboel liedjes die met de grote formatie niet zo goed tot hun recht kwamen. Zo is HaDieJan er gekomen", vertelt Jan.
Het programma 'as ik verdwaal'n' bestaat uit een gevarieerd repertoire van luisterliedjes, korte anedoctes, intieme of vrolijke melodieën en poëtische teksten. Het merendeel in het smeuďge Gelderse/ Twentse dialect maar er zijn ook Engelstalige liedjes. Het wordt door kenners gekwalificeerd als 'dialectmuziek van de bovenste plank'. In Overijssel maar vooral in Gelderland is Jan Ottink zeer populair.
Jan Ottink zegt dat de muziek van de laatste CD van de Jan Ottink Band als basis dient voor een vrolijke, romantische maar ook geëngageerde voorstelling. De vier muzikanten van HaDieJan zijn: accordeonist Tonny Fraas ( hij klinkt als de legendarische Amsterdamse accordeonist Johny Meyer), celliste/zangeres en percussioniste Anne Magda de Geus, toetsenist/ zanger Toon Ottink en violist Heribert Wagner.

Luisterliedjes
Zaterdagavond staat de Lochemse zanger/ gitarist op de planken van de Goorse Reggehof. Samen met zangeres Dianne Marsman vormt Ottink het duo HaDieJan. 'As ik verdwaal'n is het programma dat de twee brengen. Een avondje wegzwijmelen op gevoelige luisterliedjes.
Het optreden van HaDieJan begint om acht uur. De entree bedraagt 15 gulden. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de Reggehof en bij de bekende voorverkoopadressen.

terug naar Hadiejan

Deze pagina is bijgewerkt op