LiemersLantaren op het web

Staande ovatie na cd-presentatie

BABBERICH - Zondag 31 augustus werd de tweede cd van het duo Mulder & Van Gorkum gepresenteerd aan het publiek. Vanwege de verwachte belangstelling werd besloten om twee presentaties in de open lucht te houden, maar dat verliep net even iets anders.

Paul Mulder en Frans van Gorkum leerden elkaar enkele jaren geleden kennen dankzij de bemiddeling van een wederzijdse vriendin. Paul wilde weten hoe je een cd moest opnemen en Frans kon hem daar vast bij helpen. Het klikte meteen tussen de twee en ze besloten om naast hun solo-optredens ook samen op de planken te gaan staan. Duo Mulder & Van Gorkum was geboren. Naast hun programma 'Daor he'jt veur gehad' besloten de twee muziekvrienden ook om een cd uit te brengen. Vorig jaar verscheen 'Laeven is leven' en wegens groot succes werd afgelopen zondag het tweede album, getiteld '100% Mulder & Van Gorkum', gepresenteerd.

Happening
De cd-presentatie moest een hele happening gaan worden. Er stonden twee buitenconcerten gepland in de achtertuin van de familie Reijmer in Oud-Zevenaar. Aan alles was gedacht, tot de geluidsvergunning aan toe, maar de weersverwachting gooide roet in het eten. Toen bleek dat het zondag slecht weer kon worden, werd de hele presentatie verplaatst naar zalencentrum 't Centrum in Babberich. Dat betekende een hoop geregel op het laatste moment, maar de cd-presentatie werd er niet minder feestelijk om. Voor zo'n zestig man publiek werd de cd 's ochtends overhandigd aan fotografe Yvonne Heijneman. Tijdens de middagvoorstelling bleken er al gauw te weinig stoelen te zijn en werden er in allerijl nog stoelen geregeld zodat zo'n 130 mensen konden zien hoe Hans Beernink, organisator van het Oost-Gelders Steektaaldictee, het tweede exemplaar van het album in ontvangst nam. Uiteraard werden 's ochtends en 's middags nummers van de eerste en de nieuwe cd gespeeld, afgewisseld met nieuwe en bekende liedjes. Hoogtepunten waren onder andere het lied 'Gif mie mien geld terug', samen met banjo-speler Fred Hissink, en de zaal stond helemaal op zijn kop toen de vader van Paul het podium beklom en samen met zijn zoon en Frans het nummer 'Tanze mit mir in den Morgen' zong. Het publiek beloonde Paul en Frans tot tweemaal toe met een staande ovatie.
Naderhand laat een nog enigszins beduusde Paul weten: "Het was overweldigend. Ik heb er geen woorden voor. Zowel 's ochtends als 's middags was het super. Het is zo leuk om al die mensen te zien genieten van onze muziek. Dat is de droom van iedere muzikant; mensen die jouw muziek mooi vinden. Even waren we bang dat er misschien minder mensen zouden komen, omdat we op het laatste moment zijn uitgeweken naar een andere locatie. Niets was minder waar. Het was drukker dan verwacht. Ik vond het ook geweldig om mijn ooms en tantes zo te zien genieten. Voor hen ben ik Paultje en ze vonden het vast leuk om Paultje op deze manier eens te zien?" Frans genoot naderhand ook zichtbaar na van het succes. "Geweldig hoe het publiek meedeed. Ik ben zelf al veertig jaar actief in het dialectgebeuren en het is mooi om te zien wat voor effect dialect heeft. Je kunt er emoties mee overbrengen en feest mee maken!"

Landelijk
Op het album '100% Mulder & Van Gorkum' staan tien nieuwe nummers die door de heren zelf zijn geschreven. Opvallend is dat er naast liedjes in het Liemers dialect ook vier Nederlandstalige liedjes op staan. Dromen de heren soms stiekem van een landelijk publiek? Paul verklapt: "Doorbreken in Nederland is niet ons doel. We zeggen altijd dat die Nederlandstalige nummers een stukje service is naar onze fans die geen dialect kunnen. Toch droom ik soms wel eens van landelijke bekendheid. We zijn al eens op Radio 5 geweest en hebben ook contact gehad met diverse landelijke omroepen. Alleen zeggen zij dat je dan bekend moet zijn voor ze aandacht besteden aan je muziek, maar je hebt juist hun aandacht nodig om bekend te worden… Voorlopig blijven we dan ook gewoon lekker bezig in de Liemers en Achterhoek. Frans en ik hebben veel schik in het maken van muziek en ons steeds groter wordende publiek ook. Meer kan je je toch niet wensen?"
100% Mulder & Van Gorkum is verkrijgbaar tijdens de optredens van beide heren en via hun website. Tevens is het album verkrijgbaar bij Grenswinkel De Hut in Lobith, Bruna in Zevenaar, Wim's Muziekkelder in Doetinchem en Restaurant 't Centrum in Babberich.

terug naar Mulder en Van Gorkum

Deze pagina is bijgewerkt op