LiemersLantaren op het web

Uut de Klei Festival

Ht Liemerse festival met vl dialect

BABBERICH - “Laoten wi-j iets moois organiseren” zei Laurens Reijmer afgelopen voorjaar tegen de mannen van The Sharp Dressed Men na een optreden van deze band in Oud-Zevenaar. Zo gezegd, zo gedaan. Op zaterdagavond 30 november zal in ’t Centrum Reijmer aan de Dorpstraat in Babberich de eerste editie van het Uut de Klei Festival plaats vinden. De zaal is open om 19.00 uur, aanvang 20.00 uur. Entree in de voorverkoop 10 euro, aan de deur 12 euro.

Laurens Reijmer en Paul Mulder van The Sharp Dressed Men en Mulder & Van Gorkum staken de koppen bij elkaar. Er moest een mooi muziekfestival komen waarbij de Liemers centraal staat, zowel wat streektaal als wat muzikanten betreft. Tenslotte is er genoeg muzikaal talent in de Liemers. Ook is er een toenemende interesse in de streektaal. Diverse muzikanten zijn benaderd die vervolgens allemaal enthousiast hun medewerking toezegden. Boxstart & Van Amerongen zijn een begrip in de Liemers en Achterhoek. Zij openen de avond om klokslag acht uur. Daarna volgen nog twee akoestische optredens van achtereenvolgens de jonge talenten Sven, Mees en Wietse, gevolgd door het duo Mulder & Van Gorkum.
Later op de avond zal het dak eraf gaan met twee bands. Als eerste treden Henry Welling en zijn band aan. Henry heeft al een lange staat van dienst als zanger, liedschrijver, acteur en conferencier. Hij bracht tot nu toe vier streektaal-cd’s uit met bluesy muziek. Zijn optredens brachten hem op vele plekken, waaronder de Zwarte Cross. Zijn band bestaat uit muzikanten die hun sporen al lang en breed verdiend hebben. The Sharp Dressed Men sluiten de avond af onder hun motto ‘swingen & meezingen’. Speciaal voor Uut de Klei zullen ze een aantal dialect-rockers ten gehore brengen. “We hebben een mooie formule in handen”, zegt Laurens Reijmer trots. “Een gevarieerd programma met zowel jonge talenten als oude rotten. En niet zomaar wat bandjes bij elkaar, nee, het is echt een programma met een Liemers gezicht. De kaartverkoop loopt al goed. We willen er een jaarlijks terugkerend feest van maken! Mooi dat er bij zowel muzikanten als publiek animo is voor een festival als dit.”
Uut de Klei Festival met: Boxstart & Van Amerongen, Sven, Mees & Wietse, Mulder & Van Gorkum, Henry Welling & Band, The Sharp Dressed Men. Presentatie: Frans van Gorkum.
Voorverkoopadressen: Babberich: ’t Centrum Reijmer en Grimpeur Wielersport, Lobith: Grenswinkel De Hut, Oud-Zevenaar: Grutterij Molen De Hoop, Zevenaar: TabakAktief Gemak Shop Leuven.
Meer informatie: Laurens Reijmer, 0316-247213, info@centrumreijmer.nl. Paul Mulder, 0316-334349, paul.mulder@hetnet.nl

terug naar Uut de Klei-Festival

Deze pagina is bijgewerkt op