ZEVENAAR
POST

Dé Weekkrant op internet

Hans Jansen zoekt Liemerse diedelkes

ZEVENAAR - Zevenaarder Hans Jansen, presentator van het bekende radioprogramma ‘Bi-j Hans um de taofel’ dat tweewekelijks wordt uitgezonden op Favoriet FM, is een warme pleitbezorger van de streektaal die wordt gesproken in de Liemers. De manifestatie ‘Maart dialectmaand’ die in de Achterhoek en Overijssel jaarlijks veel weerklank vindt, wil hij samen met het duo Mulder & Van Gorkum ook in de Liemers het dialect prominent in de schijnwerpers zetten. Dat gebeurt met een speciale muzikale dialectochtend.
Zondag 10 maart komen Liemerse dialectzangers en dialectauteurs naar de studio om biezundere Liemerse dialectwoorden en gezegdes uit te kiezen, om biezundere Liemerse diedelkes (liedjes) uit te voeren en om biezundere Liemerse verhalen te vertellen. Als het een succes is, wil Hans Jansen voortaan elk jaar op een zondag in maart een dergelijke uitzending maken. Hans Jansen is op zoek naar Liemerse dialectwoorden en gezegdes, dialectliedjes en dialectverhalen, die mensen prachtig vinden. Iedereen die het dialect een warm hart toedraagt wordt uitgenodigd een lijst van zijn of haar favorieten te maken en die te sturen naar Schoolstraat 15a, 6901 HD Zevenaar of te e-mailen naar redactie@favorietfm.nl.
Zondag 10 maart brengen de dialectzangers live de meest ‘biezundere diedelkes’. Samen met Hans Jansen stellen ze aan de hand van de inzendingen de eerste lijst met favoriete woorden, gezegdes en liedjes op. Peter Groeskamp, kenner van de Achterhoekse en Liemerse Popmuziek, assisteert hen.
Vertellers brengen tussendoor juweeltjes van korte Liemerse verhalen.

terug naar Mulder & Van Gorkum

Deze pagina is bijgewerkt op