Doetinchems
VIZIER

Dť Weekkrant op internet

Zomerconcerten

DOETINCHEM - Stichting Catharina Cultureel zet deze zomer zes avondconcerten op poten in de kleine, sfeervolle Driekoningenkapel aan de Gasthuissteeg in het centrum van de stad.

Het concert van Bonne Route op 26 juli om 20.00 uur is de derde in deze serie. Hoewel de naam anders doet vermoeden, speelt en zingt de groep nummers in de streektaal waarin de Achterhoekse leefstijl en ‘gemuudelukheid’ centraal staan. De naam ‘Bonne Route’ (Goeie Reis) is ontstaan omdat het repertoire aanvankelijk bestond uit volksmuziek uit allerlei landen. ,,Maar zoals met elke reis kom je op een gegeven moment ook weer thuis in de Achterhoek waar onze ‘roots’ liggen,’’ zegt bandleider Hans Westerveld.
De toegangsprijs bedraagt 5 euro. Kaarten via reserverenzomerconcert@gmail.com.
Ook exposeert elke week een beeldend kunstenaar in de Driekoningenkapel. Deze week is dat Netty de Weerd-Armbrust uit Gaanderen. Zij maakt beelden van klei, steen en brons. Voor en na het concert kunnen bezoekers haar werk bekijken.
In de week van 30 juli tot 5 augustus staat Madeleine Corbey uit Duiven centraal. Zij schildert, beeldhouwt en creŽert objecten (plastieken) van organisch verpakkingsmateriaal, voornamelijk papier en karton. Deze‘pulp-art’ objecten, zoals de kunstenares ze zelf pleegt te noemen, hebben veelal een achterliggende gedachte en doorgaans een vrolijk tintje. Daarnaast brengt Madeleine ook een aantal van haar schilderijen mee.
De expositie is geopend op dinsdag 31 juli en zaterdag 4 augustus van 11.00 tot 17.00 uur.

terug naar Bonne-Route

Deze pagina is bijgewerkt op