Contact op internet

Talentenjacht in Gelderse streektaal

Völle Wille neemt deel aan Puur Gelderse Sound

Ruurlo - De Ruurlose band Völle Wille heeft zich ingeschreven voor de talentenjacht Puur Gelderse Sound. Gelders Erfgoed en Erfgoedcentrum Achterhoek & Liemers organiseren dit jaar voor het eerst Puur Gelderse Sound, een talentenjacht in de streektaal. De talentenjacht voor de Achterhoek vindt op zaterdagavond 27 oktober in Cultuurfabriek DRU in Ulft plaats.

Er hebben zich in totaal zeven deelnemers ingeschreven voor de dialecttalentenjacht. Uit Zutphen neemt het duo De Sinjoors van Zutphen deel. Het duo wordt gevormd door Ellio Martina en Harry Leushuis.
Nummers in streektaal klinken vaak puurder en oprechter. En men komt een stuk origineler voor de dag, dan met het zoveelste Engelstalige lied. Tijdens de talentenjacht Puur Gelderse Sound spelen bands en singer-songwriters een lied in hun eigen streektaal voor een drie koppige jury.
Alle genres zijn te horen of het nu pop, rock, jazz of hip hop is. Volle Wille neemt deel met het nummer ‘As ie altied’ geschreven door bandlid Guido Krabben. Völle Wille begon in de nazomer van 2007 na wat vage afspraken op een zaterdagmiddag achterin de schuur van een van de bandleden. Na een middag gezellig oefenen en jammen liet men alles eens op zich inwerken.
Uiteindelijk besloten de manschappen om eens in de veertien dagen te gaan oefenen. Na een aantal weken kreeg de organisatie van Reurpop, dat toen nog net zoals Völle Wille in de prille kinderschoenen stond, te horen van het bestaan van de band en nodigde hen uit voor de eerste editie van het popfestival.
Vanaf dat moment ging men wekelijks repeteren. ,,Nummers van bekende en minder bekende (dialect)artiesten zoals Normaal en Boh Foi Toch werden geoefend en gerepeteerd tot we ze helemaal in onze vingers hadden. Toen werd het voor ons echt serieus”, zo verklaart gitarist Peter Lankveld.

terug naar Völle Wille

Deze pagina is bijgewerkt op