Montferland
Journaal

D Weekkrant op internet

‘Duet’ met Rowwen Hze

Voor de zussen Aranka en Iloeska Kuster werd Stokkum in Lichterlaaie een evenement om nooit meer te vergeten. Op het grote podium zongen ze samen met Rowwen Hze het nummer Liefde, maar dan wel in hun eigen dialect. ,,Het was een eer dat ze ons vroegen”, vindt Aranka. ,,Ik ben blij dat we het gedaan hebben.”
Ervaring hebben de zussen genoeg. Al 35 jaar zijn ze te horen bij de pronkzittingen van de Leertrekkers. Bekende liedjes van De Raddreajers waren In de bergen van het Oosten, Mag gi-j Stokkum met de carnaval Beleave en Vasteloavend. ,,Vorige week dinsdag belden ze me op. Ik was natuurlijk totaal overdonderd”, lacht Aranka. ,,Ik moest er wel even over nadenken. Ik zing altijd tweede stem, dus alleen leek me niets. Met Iloeska heb ik besloten om het toch te doen.” De zussen uiten zich het liefst in hun eigen dialect. Er werd een nieuwe tekst geschreven en op donderdag kwam er bericht dat Rowwen Hze daarmee akkoord ging. ,,Ze vonden het zelfs leuk. Pas hebben ze met twee zussen uit Kerkrade opgetreden; ook in hun dialect.”
Ondanks hun ervaring zaten de zenuwen er goed in. ,,Vooraf hebben we even handjes gegeven en geoefend op het podium. Tijdens het liedje America stonden wij al achter het doek. Ik heb geprobeerd geconcentreerd te blijven; de spanning moet uit je stem. En voor een optreden kun je beter geen alcohol drinken, dat maakt overmoedig.” De verrassing was groot toen de zussen op het hoofdpodium verschenen. En couplet waren de zenuwen te horen, daarna ging het van een leien dakje. ,,Het was heel snel voorbij, maar we hebben ervan genoten. Het was een cadeautje en dat moet je gewoon aannemen.”


terug naar Aranka en Iloeska Kuster

Deze pagina is bijgewerkt op