AALTEN
VOORUIT

Dé Weekkrant op internet

Feest op Haart

HAART - Vorige week was het feest voor de peuters van peuterspeelzaal ’t Zunnekuuksken. De juffen organiseerden een echt nieuwjaarsfeest met gastdocent Hans Keupers, die de kinderen kwam voorzingen en voorlezen in het dialect. De juffen hadden voor de gelegenheid zelf een boekje geschreven, ‘Toeten haaln’. Dit sprak de peuters erg aan, dit ligt immers nog vers in het geheugen. Het boekje is geschreven in het dialect, met een vertaling eronder.

Het is een mooi verhaal en het werd prachtig voorgelezen. Naast het voorlezen heeft Hans Keupers de kinderen een mooi liedje in het dialect geleerd. Ook de juffen hebben de laatste tijd geprobeerd de kinderen wat dialect bij te brengen. Hans sprak de wijze woorden: “Als we de kinderen respect leren voor de taal van hun ouders en grootouders, leren we ze respect voor zichzelf.” De kinderen vonden het vooral een groot feest en genoten volop.
Na het zingen en voorlezen was er echt vuurwerk op het pleintje en mochten de kinderen zelf een heuse toet maken. Aan het eind van de ochtend gingen allemaal blije kinderen en ouders naar huis.
Wie nieuwsgierig is geworden naar het boekje en zijn/haar kind ook eens wil voorlezen in het plat, kan voor 4 euro een exemplaar bestellen bij de peuterspeelzaal, e-mail zunnekuuksken@stap-aalten.nl.

terug naar Hans Keuper

Deze pagina is bijgewerkt op