De Betuwe

Dé Weekkrant op internet

‘Kerkconcerten’

OOSTERHOUT - Voor de zevende maal in successie vinden in Oosterhout de Country Church Concerts plaats en wel op zaterdagavond 22 januari en zondagmiddag 23 januari.

“De Concerts zijn géén kerkdiensten maar intieme, semi-akoestische optredens die geheel passen in de ambiance van de knusse protestantse kerk aan de Dorpsstraat in Oosterhout”, geeft gastheer Dick van Altena aan. Het zaterdagconcert staat in het teken van country muziek, gastheer Dick van Altena wordt bij gestaan door multi-instrumentalist Patrick van Gerven, onder andere ex-lid van de band van Gerard van Maasakkers. Van Gerven is op vrijwel alle producties van Dick van Altena te horen op dobro, mandoline en gitaar. Partner en zangeres Saskia van Gerven is eveneens te gast. Beiden maken deel uit van de theatershow ‘Sounds of Silence’ die langs de Nederlandse theaters toert. De zondageditie wordt een onvervalste Betuwse middag. Van Altena presenteert oude én nieuwe liedjes uit zijn inmiddels omvangrijke dialect oeuvre. Hij wordt dan ondersteund door accordeonvirtuoos Frans Senden van de fameuze Limburgse band De Schintaler. Ook Senden is al jaren vaste kracht op de door Dick van Altena geproduceerde CD’s.
Dick van Altena, tot slot, lanceert tijdens de Church Concerts de eerste uit een reeks van 7 mini-CD’s die de komende anderhalf jaar gaat verschijnen; De Singer-songwriters Sessions Volume 1. Tevens werkt hij momenteel aan zijn vijfde Betuwse album dat voor eind februari gepland staat. Aanvang zaterdag 22 januari 19.30 uur en zondag 23 januari 14.30 uur. Kaarten à 9 euro per concert, a/d kerk. (Voorverkoop € 8 euro via: d.vanaltena@wanadoo.nl of via 0481-481661, reserveren aanbevolen)


terug naar Dick van Altena

Deze pagina is bijgewerkt op