TC Tubantia op het web

Rocknummer als ode aan voorvechter levenslied

HAAKSBERGEN – Een rocknummer als ode aan de voorvechter van het levenslied. De Oxx Band heeft een aubade opgenomen voor Willie Oosterhuis, de illustere tv-presentator en stuwende kracht achter de huidige populariteit van het Nederlandstalige lied. Als een hart onder de riem nu onlangs bekend werd dat de stekker uit diens programma De Regiotap wordt getrokken.

Het was een roerig weekje rond Haaksbergenaar Willie Oosterhuis. De afgelopen week presenteerde hij zijn plannen voor de nieuwe regionale zender Onze TV. Voor regio-omroep RTV Oost was dat - uit oogpunt van concurrentiebeding - aanleiding met onmiddellijke ingang alle programma’s van Willie van de buis te halen.
Eerder al maakte de regionale omroep bekend dat het na elf jaar einde oefening is voor De Regiotap. Dit tot ontsteltenis van zowel veel artiesten als liefhebbers van deze muziek. Komende zondag wordt in Zenderen een speciale actie gehouden, waarbij handtekeningen op deuren worden ingezameld. Dit in een ultieme poging De Regiotap te behouden.
De Oxx Band, met in de gelederen de Haaksbergse zanger Hennie Messerschmidt, is de studio ingedoken om een duit in het zakje te doen. ,,Niet omdat we zulke liefhebbers zijn van het levenslied, maar wel omdat we grote bewondering hebben voor de persoon Willie, die ons overigens drie maal een podium heeft geboden door ons in zijn programma op te laten treden”, aldus drummer Johnny Balldrucker. ,,Jarenlang was het Nederlandstalige lied taboe op de vaderlandse radio. Willie heeft altijd tegen die stroom in moeten roeien – net als wij vaak met onze dialectmuziek - maar heeft het toch maar mooi voor elkaar gekregen dat deze muziek nu populairder is dan ooit. En vooral waarderen we ‘m zo omdat hij zich altijd sterk heeft gemaakt voor het dialect. De taal waarin wij zingen.”

Vergelijkbare artikelen verschenen in Huis aan Huis Enschede (8 april 2009) en in de Haaksbergse Koerier (10 april 2008)
terug naar OXX Band

Deze pagina is bijgewerkt op