Zutphense
Koerier

Dé Weekkrant op internet

B. en w. Zutphen steunen
Achterhoek Spektakeltoer

ZUTPHEN - Als het aan b. en w. ligt, komt de Achterhoek Spektakeltoer volgend jaar naar Zutphen. Dit is een rondtrekkend straattheater- en muziekfestival dat sinds 2006 iedere zomer in een vijftal Achterhoekse dorpen of steden bovendien de aandacht vestigt op het plaatselijk cultureel erfgoed.
Cultuurwethouder Marieke Schriks ziet dat ook voor de IJsselstad wel zitten. Zij wil er 12.500 euro voor uittrekken. ,,Vorig jaar zijn we eveneens benaderd, maar toen kwam de aanvraag te laat. Niettemin past het festival prima in de profilering van Zutphen als kunst- en cultuurstad richting de rest van Nederland. Uit voorgaande edities is elders gebleken dat het evenement volk trekt."
Schriks weet niet wanneer de cultuurtoer precies Zutphen aandoet. Toch is dat prettig om te weten, omdat er op 31 augustus ook al een wielertoer in de stad is. ,,Maar ik verwacht niet dat beide spektakels elkaar in de wielen rijden."
De Achterhoek Spektakeltoer is een initiatief van het artiestenpaar Hans en Rita Keuper. Zij dragen met muziek en evenementen de cultuur en het dialect van de Achterhoek al sinds mensenheugenis een warm hart toe. In 2008 deed hun evenement in etappes Dinxperlo, Lichtenvoorde, Lochem, Winterswijk en Zelhem aan.


terug naar Hans Keuper

Deze pagina is bijgewerkt op