De Stentor op het web

Eendracht met Keuper
op podium

HAARLO - Samen met de Achterhoekse troubadour Hans Keuper op het podium staan. Voor de muzikanten van de Haarlose muziekvereniging De Eendracht gaat die grote wens op zaterdag 22 november in vervulling.

Het orkest geeft dan samen met de voorman van Boh Foi Toch een bijzonder concert bij zaal Prinsen in Haarlo. Dialectklassiekers als Bierman, de Landbouwwerktugenvereniging, Achter de Vennebulten en Vrouw Begeerdink worden gezamenlijk uitgevoerd.
"We wilden een keer wat anders doen", zegt Arjan Prinsen van De Eendracht. "Op een andere manier onze vereniging promoten en onze leden motiveren. Onze dirigent Gerben van Lochem had al eens een keer met een ander orkest met Hans Keuper samengewerkt en dat was erg geslaagd." En zo besloot De Eendracht om de dialectzanger naar Haarlo te halen.
Ter voorbereiding kwam hij een avondje 'repeteren' in het kulturhus. "Er was meteen een enorme sfeer. Hans Keuper was enorm enthousiast over de muziekvereniging in zo'n klein dorp en het prachtige kulturhus. En dat straalde meteen af op de muzikanten." Maar hoe voer je Achterhoekse gitaar en trekzakmuziek uit met een harmonie-orkest? "Er bestaan gelukkig al arrangementen van de orkesten die eerder met Keuper speelden. En hier en daar heeft onze dirigent er een partituur bijgeschreven", zegt Prinsen. Hans Keuper neemt z'n trekzak en gitaar trouwens mee naar Haarlo. Niet alleen voor het gezamenlijke concert met De Eendracht, maar ook voor het solo-concert van een uur, dat de voorman van Boh Foi Toch daarna tussen 22.00 en 23.00 uur geeft. Op het programma staan verder optredens van de Malletband, minirettes, majorettes en het harmonie-orkest. Kaarten zijn voor drie euro (inclusief consumptie) in de voorverkoop verkrijgbaar bij HCR Prinsen in Haarlo en Blokker in Borculo.

terug naar Hans Keuper

Deze pagina is bijgewerkt op