MONTFERLAND
JOURNAAL

Dé Weekkrant op internet

Ontspanning na inspanning
tijdens Dag van de Mantelzorg

ZEDDAM - De gemeente Montferland viert zaterdag 8 november de 'Dag van de Mantelzorg'. Mantelzorgers worden die middag in het zonnetje gezet in het Dorpshuis in Zeddam door ze verschillende activiteiten en een hapje en een drankje aan te bieden onder het motto 'na inspanning komt ontspanning'.

Stichting Welzijn Ouderen Montferland, Welzijn & Cultuur Montferland, de gemeente en de regionale koepel VIT Oost-Gelderland hebben voor deze dag de handen ineen geslagen. Wethouder Joop van Vuuren opent de middag om half twee met de presentatie van het Montferlands Mantelzorglied, gezongen door André van Gessel. De tekst is, geheel in het dialect, geschreven door Robert Bolk.
Daarna geeft Toon Ebben, hoofd medische dienst van voetbalclub De Graafschap, een inleiding over de arbeid en rust verhouding en het herstel van het lichaam.
Vervolgens starten er activiteiten waaraan de aanwezigen zelf kunnen deelnemen. Zo zijn er demonstraties en proeflessen yoga, tai chi, pilates, nordic walking, line dancing, rug- en houdingsscholing en jeu de boules. Verder kunnen de bezoekers stoel- en sportmassages en gezichtsbehandelingen ondergaan.
Gastheer is entertainer André van Gessel. Hij praat en zingt de middag aan elkaar en is verantwoordelijk voor de muzikale afsluiting. Het programma begint om 13.30 uur, duurt tot half vijf en belangstellenden kunnen elk moment binnenlopen in het dorpshuis aan het Gerrit Varwijkplein 25 in Zeddam.
Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de SWOM, telefoon (0314) 664233 of met de VIT, telefoon (0573) 438400.


terug naar André van Gessel

Deze pagina is bijgewerkt op