TC Tubantia op het web

Voorronde Achterhoekse Popprijs

GROENLO - De popgroepen HIK, Streetcarb, Recycle en Eastern Comfort doen zondag 20 maart mee aan een voorronde van de Achterhoekse Popprijs. De voorronde wordt vanaf 14.30 uur gehouden in De Pauw in Groenlo. De entree bedraagt vijf euro.

De derde editie van de Achterhoekse Popprijs is een initiatief van JC Plutus uit Doetinchem, t Pakhuus uit Silvolde, Het Hof uit Borculo, Place 2B uit Groenlo en Animo uit Eibergen. Er worden verschillende voorronden gehouden, waarna op 3 april in t Pakhuus een finale op het programma staat. Twee bands die op 20 maart optreden maken kans op die eindstrijd. Via de Achterhoekse Popprijs kunnen bands eventueel terecht komen in de finale van de Grote Prijs van Nederland in het Amsterdamse Paradiso.
Elke band speelt een half uur, waarbij hooguit een cover op het repertoire mag staan. Een jury wijst n finaleband aan. De tweede finalist worden door het publiek gekozen.
HIK speelt Hummelse dialect-rock, Streetcarb maakt grunge, stevige rock is de muziek van Recycle en psychedelische en sfeerische rock is de stijl van Eastern Comfort.

terug naar HIK

Deze pagina is bijgewerkt op